Εργασία από το σπίτι με παιδιά: 4 συμβουλές

Εργασία από το σπίτι με παιδιά: 4 συμβουλές

Εργασία από το σπίτι με παιδιά: 4 συμβουλές

Η πανδημία έβαλε για τα καλά στις ζωές μας την απομακρυσμένη εργασία. Καθώς φάνηκε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να είναι αποδοτικοί ακόμη και αν δεν βρίσκονται στο γραφείο, είναι πολύ πιθανό αυτό το μοντέλο να συνεχίσει να υφίσταται και μετά το πέρας της πανδημίας. Η αλήθεια είναι βέβαια πως αν εργάζεστε από το σπίτι, το να διαχειριστείτε και τη δουλειά και τα παιδιά σας δεν είναι απλή υπόθεση. Αλλά, όπως για το κάθε τι, και για αυτό υπάρχουν διάφορες λύσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε.

  1. Προγραμματίστε τα πάντα

Το να προγραμματίσετε τα πάντα μέσα στην ημέρα σας είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το αμελήσετε. Ένα καλό πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να μην αγχώνεστε, καθώς θα γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει να γίνει. Παράλληλα, δεν θα ξεχνάτε και σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε ή που πρέπει να κάνουν τα παιδιά για το σχολείο.

  1. Να είστε ευέλικτοι

Την ίδια σημασία έχει και το να είστε ευέλικτοι σε ό,τι αφορά το πρόγραμμά σας, αλλά και τη δουλειά σας. Αρχικά, σίγουρα θα σας βοηθήσει το να εξηγήσετε στον εργοδότη και τους συναδέλφους σας πώς είναι η κατάσταση με τα παιδιά. Έτσι, θα γνωρίζουν γιατί μπορεί να καθυστερήσετε να απαντήσετε σε κάποιο email ή γιατί θα χρειαστεί να κάνετε μια παύση και να συνεχίσετε αργότερα τη δουλειά. Συνολικά, αν βλέπετε ότι το πρόγραμμα που έχετε δημιουργήσει δεν σας εξυπηρετεί, δεν πειράζει να το αλλάξετε.

  1. Διαχωρίστε τη ζώνη της δουλειάς από τη ζώνη του παιχνιδιού

Αυτό είναι καλή ιδέα τόσο για τη δική σας δουλειά, όσο και για το διάβασμα των παιδιών. Το να έχει ο καθένας το δικό του σημείο στο οποίο θα μπορεί να εργαστεί, συμβάλλει σημαντικά στη συγκέντρωση και την αποδοτικότητα. Διαχωρίστε, λοιπόν, τη ζώνη την οποία θα αφιερώνετε στη δουλειά σας και τη ζώνη στην οποία θα μπορούν τα παιδιά να παίζουν. Να έχετε, επίσης, κατά νου το επόμενο…

  1. Σκεφτείτε δραστηριότητες

Το διάβασμα θα τελειώσει κάποια στιγμή. Επομένως, είναι σημαντικό να σκεφτείτε δραστηριότητες τις οποίες τα παιδιά μπορούν να κάνουν μόνα τους. Είτε είναι ζωγραφική, είτε κατασκευές, είτε απλώς κάποιο παιχνίδι, αυτό θα τα κρατήσει απασχολημένα. Καλό θα ήταν να αποφύγετε την τεχνολογία, καθώς μπορεί να καταλήξουν να περνούν ώρες στον υπολογιστή, αν δεν τα επιτηρείτε.

Σε περίπτωση που δεν προλαβαίνετε να βοηθήσετε τα παιδιά με το διάβασμά τους, μια εξαιρετική λύση είναι το φροντιστήριο. Τα Φροντιστήρια ΕνΤάξη προσφέρουν τμήματα μελέτης για τους μαθητές του δημοτικού, αφαιρώντας έτσι το βάρος του διαβάσματος από τους ώμους των γονιών. Αν θέλετε να εγγράψετε τα παιδιά σε φροντιστήριο στο Χαλάνδριhttps://www.en-taksi.gr/frontistiria/xalandri/ή σε φροντιστήριο στη Γλυφάδα https://www.en-taksi.gr/frontistiria/glyfada/, τα ΕνΤάξη είναι η τέλεια λύση.

ADVERTORIALS