Βασικές πληροφορίες για την αρθροσκοπική χειρουργική γόνατος

Βασικές πληροφορίες για την αρθροσκοπική χειρουργική γόνατος

Βασικές πληροφορίες για την αρθροσκοπική χειρουργική γόνατος

Υπάρχουν διάφορα είδη ορθοπεδικών επεμβάσεων που εκτελούνται για διαφορετικά προβλήματαόπως είναι η αρθροπλαστική γόνατος ή η αρθροσκόπηση. Η αρθροσκόπηση γόνατος είναι ένας πολύ κοινός τύπος επέμβασης στο γόνατο. Αυτή η επέμβαση περιλαμβάνει την απόρριψη του σχισμένου χόνδρου στο γόνατο. Ο χόνδρος σχίζεται λόγω παραγόντων που σχετίζονται με την ηλικία ή λόγω αρθρίτιδας. Όταν συμβεί αυτό, τα οστά της άρθρωσης του γόνατος τρίβονται μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ένας βασανιστικός πόνος και φλεγμονή στην άρθρωση του γόνατος. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας για εξέταση. Εάν αυτός ή αυτή διαγνώσει ένα σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο, μια επισκευή ή ένα εμφύτευμα γόνατος μπορεί να είναι η μόνη λύση. Σε αυτή την περίπτωση, ο γιατρός εκτελεί χειρουργική επέμβαση για την αντικατάσταση των οστών της άρθρωσης του γόνατος. Αυτό επιτρέπει στο άτομο να μην αισθάνεται την ενόχληση και τον πόνο. Κατά συνέπεια, μπορεί να εκτελεί τις καθημερινές δραστηριότητες με ευκολία και άνεση.

Για την εκτέλεση αυτής της επέμβασης απαιτείται ένα εργαλείο που ονομάζεται αρθροσκόπιο. Αυτό το περίπλοκο όργανο επιτρέπει στον χειρουργό να δει το εσωτερικό του γόνατος καθώς διαθέτει οπτικές ίνες. Θα μπορούσε να δει τις εικόνες του γονάτου σε μια οθόνη τηλεόρασης. Το αρθροσκόπιο δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό να έχει μια σαφή εικόνα της άρθρωσης. Μπορεί να δει το ακριβές πρόβλημα και να αποφασίσει πώς να το λύσει. Αυτό βοηθά τον χειρουργό να καθορίσει τη μελλοντική πορεία δράσης.

Αυτό το είδος χειρουργικής επέμβασης στο γόνατο χρησιμοποιεί μια κάμερα για να παρατηρήσει το εσωτερικό της άρθρωσης του γόνατος. Ο χειρουργός κάνει μια μικρή τομή μέσω της οποίας εισάγει την κάμερα. Υπάρχουν μερικές μικρές τομές που γίνονται περαιτέρω για την εξάλειψη του σχισμένου χόνδρου της άρθρωσης. Ο χειρουργός χρησιμοποιεί μικρές ξυριστικές μηχανές, ψαλίδι και μικροσκοπικά gadget για να αφαιρέσει τον κατεστραμμένο χόνδρο. Στο τέλος του χειρουργείου, ο γιατρός ράβει τις τομές και ντύνει τις πληγές χρησιμοποιώντας επίδεσμο.

Η αρθροσκοπική επέμβαση γόνατος είναι όπως κάθε άλλη επέμβαση. Ωστόσο, η διαφορά είναι ότι ο ασθενής που υποβάλλεται σε αυτή την επέμβαση δεν πονάει πολύ. Θα υπάρχει πάντα ένας αναισθησιολόγος ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η επέμβαση. Εάν οποιαδήποτε στιγμή ο ασθενής αισθάνεται οποιοδήποτε είδος ενόχλησης, μπορεί πολύ καλά να ενημερώσει τον αναισθησιολόγο σχετικά. Μετά το χειρουργείο, ο ορθοπεδικός χειρουργός https://www.grigoriosavramidis.gr/θα συνταγογραφήσει ορισμένα φάρμακα για να σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα την περίοδο της αποκατάστασης. Τις περισσότερες φορές οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αυτό το είδος χειρουργικής επέμβασης στο γόνατο επιστρέφουν αμέσως στην κανονική τους ζωή. Μερικοί ασθενείς πρέπει να πάρουν λίγες μέρες άδεια για να χαλαρώσουν ώστε να μπορέσουν να αναρρώσουν από την επέμβαση. Ο γιατρός είναι ο καλύτερος κριτής σε αυτή την περίπτωση. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας ακόμα και μετά την ανάρρωσή 

ADVERTORIALS