ΟΑΕΔ: Τι αλλάζει με την κάρτα ανεργίας – Πότε και πώς θα ανανεώνεται

ΟΑΕΔ: Τι αλλάζει με την κάρτα ανεργίας – Πότε και πώς θα ανανεώνεται

Έρχονται αλλαγές στον χρόνο ανανέωσης της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με απόφαση του διοικητή, Σπύρου Πρωτοψάλτη θα απαιτείται πλέον ανανέωση της κάρτας 20 ημέρες πριν να λήξει. Η ανανέωση, της κάρτας ανεργίας αποτελεί προϋπόθεση για την επέκταση της ισχύος της.

Με τη νέα απόφαση του κ. Πρωτοψάλτη που θα ισχύσει σε χρόνο που θα ορίσει ο Οργανισμός η ανανέωση της κάρτας ανεργίας θα γίνεται εντός διαστήματος 20 ημερολογιακών ημερών που προηγείται της προβλεπόμενης ημερομηνίας λήξης ισχύος της κάρτας, συμπεριλαμβανόμενης και της ημερομηνίας λήξεως με τους εξής τρόπους:

α) μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Οργανισμού , με τη χρήση κωδικών πρόσβασης,
β) μέσω ΚΕΠ, μέσω αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Η νέα προθεσμία των 20 ημερολογιακών ημερών θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται για τα δελτία ανεργίας που έχουν καταληκτική ημερομηνία λήξης 1 Ιουλίου 2021, τα οποία θα μπορούν πλέον να ανανεωθούν από τις 12 Ιουνίου 2021, δηλαδή 20 ημερολογιακές ημέρες πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης.

Ο ΟΑΕΔ το επόμενο διάστημα θα ενημερώσει τους ανέργους με email ενώ το πρώτο διάστημα θα ισχύουν και τα δύο χρονικά διαστήματα ανανέωσης. Δηλαδή και το 20ημερο πριν από τη λήξη της κάρτας ανεργίας και οι πέντε ημέρες πριν και μετά τη λήξη της κάρτας.

Ωστόσο, ο ΟΑΕΔ αποφάσισε να μην δίνεται η δυνατότητα ανανέωσης της κάρτας ανεργίας μετά την ημέρα λήξης του γιατί διαπιστώθηκε ότι δημιουργήθηκαν προβλήματα για τους ανέργους.

Πηγή enikonomia.gr

ADVERTORIALS