Tην Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγουν τα ραντεβού για τους 40 - 44 ετών με όλα τα εμβόλια

Tην Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγουν τα ραντεβού για τους 40 - 44 ετών με όλα τα εμβόλια
 
 
Όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, την προσεχή Παρασκευή 21 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 40-44.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μέχρι τις 31 Μαΐου περιμένουμε να έχουν γίνει 5.600.000 εμβολιασμοί συνολικά, με πάνω από 3.500.000 πολίτες να έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση και πάνω από 2.000.000 πολίτες να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.
 
Λίγο νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.402 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 56 νέους θανάτους και 647 διασωληνωμένους.
Θεοδωρίδου: Τα εμβόλια μας προστατεύουν 100% από την βαριά νόσο
 
Η Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε αρχικά πως: «ένα συνηθισμένο ερώτημα είναι η άγνωστη διάρκεια της προστασίας από τα αντισώματα μετά τον εμβολιασμό ή τη φυσική νόσηση.
 
Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστή μια μελέτη που ανέφερε πως τα αντισώματα παραμένουν μέχρι και 13 μήνες στον οργανισμό μας και μειώνουν τον κίνδυνο επαναλοίμωξης. Στη μελέτη συμμετείχαν 1.309 άτομα. Ολοι ήταν υγειονομικοί υπάλληλοι που νόσησαν από κορωνοϊό και εμβολιάστηκαν.
 
Μετά τον εμβολιασμό παρατηρείται 96% μείωση του κινδύνου επαναλοίμωξης μετά τη νόσηση». Μάλιστα, τόνισε πως «τα αντισώματα καλύπτονται πλήρως και οι μεταλλάξεις του βρετανικού στελέχους του νοτιοαφρικανικού».
 
Θεοδωρίδου: Οι μεταλλάξεις καταπολεμούνται με τον εμβολιασμό
 
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η χορήγηση μια δόσης εμβολίου σε όσους είχαν νοσήσει προκάλεσε ραγδαία δημιουργία αντισωμάτων. Αυτά τα αντισώματα ήταν αποτελεσματικά και στις μεταλλάξεις. Η ανοσία είναι πολύ μακρότερη από τη διάρκεια του ενός χρόνου, σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες. Είναι κατακόρυφη αύξηση των αντισωμάτων μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.
 
Για αυτό και η σύσταση τώρα είναι πως μετά από φυσική νόσηση να γίνεται μία δόση εμβολίου, που παίζει τον ρόλο της επαναληπτικής δόσης. Ως εκ τούτου, τα επιχειρήματα ότι το εμβόλιο δεν προστατεύει για πολύ χρόνο ή καταργείται η αποτελεσματικότητά του για τις μεταλλάξεις δεν ευσταθούν. Τα εμβόλια μας προστατεύουν 100% από την βαριά νόσο».
 
Μάλιστα, η Μαρία Θεοδωρίδου εξήγησε πως: «Οι εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό είχαν ήδη ετοιμάσει εναλλακτικές λύσεις λόγω των μεταλλάξεων. Ολες οι εταιρείες έχουν προχωρήσει στην παρασκευή των εμβολίων δεύτερη γενιάς που είναι πλήρως αποτελεσματικά. Ετσι, επιχειρήματα πως οι μεταλλάξεις κάνουν ανενεργό το εμβόλιο δεν ισχύουν. Ο κύριος τρόπος αναχαίτησης των μεταλλάξεων είναι ο άμεσος εμβολιασμός όλων».
 
Iiefimerida.gr
ADVERTORIALS