Τα νέα features του Facebook σύντομα διαθέσιμα!

Τα νέα features του Facebook σύντομα διαθέσιμα!

Τα νέα features του Facebook σύντομα διαθέσιμα!

Τα social media βρίσκονται σε μία ατελείωτη μάχη για την αξιοποίηση κάθε τρόπου που μπορεί να κρατήσει τον επισκέπτη στο προφίλ του. Το Facebook είναι ο ηγέτης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και παρότι ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, το μέσο γνωρίζει πολύ καλά πώς πρέπει να διατηρήσει το ενδιαφέρον των χρηστών του.

Τα παιχνίδια αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα ατού που έχει στη φαρέτρα του και ήδη ανεβάζει το επίπεδο με τα νέα avatar που πρόκειται να ενσωματώσει σύντομα στην πλατφόρμα του, τα Oculus 2.0. Με αυτά, θέλει να δώσει την ευκαιρία στους χρήστες εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας να συνδέονται με τον λογαριασμό τους στο Facebook προκειμένου να υπάρχει άμεση σύνδεση των προϊόντων του με εκείνα της Oculus.

Επιπλέον, τα νέα avatar μπορούν να γίνουν τα προεπιλεγμένα avatar για το Facebook Horizon, τον κόσμο εικονικής πραγματικότητας του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που έχει αρχίσει να γίνεται η νέα μόδα. Το Facebook έχει ακόμη πιο μεγάλα σχέδια, αφού μεσοπρόθεσμα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα Oculus Avatar 2.0 στην εφαρμογή Messenger, στο «αδερφάκι του» Instagram και σε άλλες υπηρεσίες που παρέχει.

Αυτή τη στιγμή τρεις είναι οι κορυφαίες εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας που υποστηρίζουν τα Oculus Avatars 2.0 από την πρώτη σύνδεση: το Epic Roller Coasters, το PokerStars VR και το Topgolf with Pro Putt. Το Facebook υποστηρίζει ότι τα νέα avatar πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμα σε δύο ακόμη παιχνίδια, το Synth Riders και ForeVR Bowling. Η αλλαγή αναμένεται να είναι τεράστια, αφού η νέα ενημέρωση θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης εμφανίζει το προφίλ του, ενώ ακόμη και η κίνηση μέσα στο περιβάλλον της πλατφόρμας θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακή.

Με δεδομένο το γεγονός ότι ένα headset εικονικής πραγματικότητας και τα χειριστήρια της συσκευής είναι τα μόνα που μπορούν να υποδείξουν στον υπολογιστή την ακριβή θέση των χεριών και του κεφαλιού, ο αλγόριθμος είναι δύσκολο να εντοπίσει που ακριβώς πρέπει να βρίσκεται το υπόλοιπο σώμα (κυρίως οι ώμοι και οι αγκώνες) όταν απεικονίζεται ως avatar. Το Facebook υποστηρίζει, όμως, ότι έχει βρεθεί πλέον ο τρόπος ώστε ο εικονικός κόσμος να βασιστεί περισσότερο στην μηχανική εκμάθηση και να δημιουργούνται αληθοφανή avatar, με εκφραστικές κινήσεις, που δημιουργούνται από τις πραγματικές κινήσεις του χρήστη.

JKUGKTUY.JPG

Τα Oculus Avatar 2.0 προσφέρουν περισσότερη παραμετροποίηση από το προηγούμενο σύστημα και πλέον επιτρέπουν στον χρήστη να επιλέγει χρώμα δέρματος, στιλ μαλλιών, σχήμα προσώπου, ακόμη και makeup ή βλεφαρίδες. Σε συνδυασμό με την επιλογή ρούχων, γυαλιών και σωματοδομής, η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα υπάρχουν απεριόριστοι πιθανοί συνδυασμοί avatar. Για την ώρα το Facebook προσφέρει το λογισμικό σε επιλεγμένους προγραμματιστές, αλλά ως το τέλος του έτους τα Oculus Avatars 2.0 αναμένεται να είναι διαθέσιμα για το κοινό.

Αυτή δεν θα είναι, όμως, η μοναδική αλλαγή που αναμένεται σε βάθος χρόνου στην πλατφόρμα της οικογένειας του Facebook. Ήδη η επικοινωνία των χρηστών τόσο στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, όσο και μέσω του Instagram έχει δεχτεί μία σημαντική ενημέρωση που αφορά την εφαρμογή μηνυμάτων. Οι χρήστες του Instagram σε συσκευές με iOS έχουν ήδη δει ότι μπορούν να απαντούν στα προσωπικά τους μηνύματα με μία φωτογραφία ή βίντεο της επιλογής τους, απλώς πατώντας το εικονίδιο της κάμερας. Πολύ σύντομα η ίδια προσθήκη θα εμφανιστεί στις android συσκευές και θα είναι διαθέσιμη για το σύνολο των χρηστών.

Σε ό,τι αφορά στις επιλογές ήχου, οι χρήστες του Facebook Messenger θα μπορούν να ηχογραφούν μηνύματα ήχου απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού και δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να το κρατούν διαρκώς πατημένο. Η επιλογή αυτή θα προστεθεί σύντομα και στο Instagram. Επίσης, στην επισκόπηση των εισερχομένων του Instagram θα προστεθεί σύντομα η δυνατότητα του χρήστη να βλέπει αν το μήνυμά του έχει ήδη διαβαστεί. Ως τώρα, αυτό μπορούσε να συμβεί μόνο αν έμπαινε στη συνομιλία που τον ενδιέφερε.

Τέλος, ο χρήστης θα μπορεί να αρχειοθετεί τις συνομιλίες του με μία απλή κίνηση δεξιά, δυνατότητα που ήδη έχει προστεθεί στο Messenger. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατό να μην εμφανίζονται συνομιλίες που δεν είναι πια ενεργές, ενώ παράλληλα τα εισερχόμενα παραμένουν οργανωμένα. Φυσικά, με μία απλή επιλογή της εικόνας προφίλ χρήστη στην επιλογή για κινητό, θα είναι δυνατό να εμφανίζονται εκ νέου οι αρχειοθετημένες συνομιλίες.

ADVERTORIALS