Οι νικήτριες ομάδες του 13ου διαγωνισμού Ennovation & Ο ρόλος του ΟΠΑ για τη Μεταφορά Τεχνολογίας

Οι νικήτριες ομάδες του 13ου διαγωνισμού Ennovation &  Ο ρόλος του ΟΠΑ για τη Μεταφορά Τεχνολογίας

Οι νικήτριες ομάδες του 13ου διαγωνισμού Ennovation &

Ο ρόλος του ΟΠΑ για τη Μεταφορά Τεχνολογίας

Την Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά μία σειρά από εκδηλώσεις γύρω από την επιχειρηματικότητα και τη μεταφορά τεχνολογίας. Το πρώτο μέρος αφορούσε στις τελικές παρουσιάσεις και τη βράβευση των ομάδων που συμμετείχαν στον 13ο Δια-Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό, ennovation 2020 και το δεύτερο μέρος στο ρόλο που έρχεται να διαδραματίσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υποστηρίζοντας επιχειρηματικές και ερευνητικές ομάδες σε θέματα Μεταφοράς Τεχνολογίας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, , τόνισε τη σημασία της Μεταφοράς Τεχνολογίας για τα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα στο πεδίο στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Στη συνέχεια οι 9 ομάδες των Entrepreneurship, Research και Young Entrepreneurship Streams παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις και την πρόοδό τους μέσα από τη συμμετοχή τους στην 8μηνη διαδικασία επιτάχυνσης (virtual acceleration process) του διαγωνισμού. Τρεις (3) από τις ομάδες βραβεύθηκαν με χρηματικά βραβεία που θα τους δώσουν το έναυσμα να προχωρήσουν περαιτέρω στην υλοποίηση της ιδέας τους. Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν στις παρακάτω ομάδες:

The Research & Technology Innovation Award

Ακριβής 3D οπτικοποίηση φυσικών προϊόντων κατά τη διαδικτυακή προεπισκόπηση και διαδραστική προσαρμογή στο B2C eCommerce market.

Συμμετοχή από: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

The Entrepreneurial Impact Award

Κατασκευή εξατομικευμένων τμημάτων εξωσκελετών υγείας με την μέθοδο του 3D Printing, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη βιοδιασπώμενο-πολτοποιήσιμο πλαστικό (PLA και Carbon Filament).
Συμμετοχή από: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ΑΤΕΙ Αθηνών, ΤΕΙ Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, University of Groningen, Πανεπιστήμιο Πάντοβα, Πανεπιστήμιο Κρήτης

 

The Young Entrepreneurship Award

Πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ παρόχων υγείας & ασθενών.

Συμμετοχή από: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Στην 20μελή κριτική επιτροπή-ειδικών και επενδυτών- συμμετείχαν εκπρόσωποι της επιστημονικής επιτροπής από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο), εκπρόσωποι των τεσσάρων funds του Innovation Window, (Big Pi, Uni.Fund, Velocity Partners και VentureFriends), των χορηγών και υποστηρικτών του διαγωνισμού, καθώς και εκπρόσωποι από το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης προλόγισε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του ΟΠΑ, Καθηγητής. Β. Βασδεκης, αναφερόμενος στον καταλυτικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το ΟΠΑ στην ανάπτυξη της Μεταφοράς Τεχνολογίας και την υποστήριξη της προσπάθειας αυτής μέσα από τη δράση του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συζητήθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης των startups & spin-offs στα ελληνικά πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα.

Φέτος, το Ennovation ενισχύουν ως Χορηγοί η COSMOTE, η PEOPLECERT, η People’s Trust και η VivaWallet. Ακόμη, ως υποστηρικτές, το NBG Business Seeds που έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα Salica να περάσει απευθείας στη 2η φάση του «Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας», η Eurobank, το Startup World Cup που έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα PTA Rehab Ecorthotics να συμμετέχει στο παγκόσμιο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο San Fransisko το Νοέμβρη του 2021, το Uni.fund και το Κέντρο “Αρχιμήδης” του ΕΚΠΑ που έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα snabbmed να υποστηριχθεί από το πρόγραμμα επιτάχυνσής του. Τo Κέντρο ACEin του ΟΠΑ έδωσε στην ομάδα Phasmatic τη δυνατότητα για συστηματική καθοδήγηση, υποστηρικτικές υπηρεσίες, coaching και φιλοξενία για 6 μήνες και τέλος, η PEOPLECERT παρέχει 1 Υποτροφία Coding Bootcamp συνολικής διάρκειας 500 ωρών και 1 πιστοποίηση από το σύνολο του portfolio της PeopleCert.

Ο διαγωνισμός Ennovation διοργανώνεται από το Κέντρο ACEin του ΟΠΑ με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου ELTRUN.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η έναρξη του 14ου Δια-Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Ennovation.

Screenshot - 16_4_2021 , 9_22_32 πμ.png

 

ADVERTORIALS