4 απλοί τρόποι για να ασφαλίσετε το νέο σας σπίτι

4 απλοί τρόποι για να ασφαλίσετε το νέο σας σπίτι

4 απλοί τρόποι για να ασφαλίσετε το νέο σας σπίτι

Η διακόσμηση του νέου σας σπιτιού είναι σίγουρα πιο διασκεδαστική διαδικασία από τη ρύθμιση των μέτρων ασφαλείας και προστασίας του. Αλλά ο κίνδυνος της διάρρηξης συνεχώς καραδωκεί, οπότε η ασφάλεια του σπιτιού σας θα πρέπει να αποτελεί για εσάς κορυφαία προτεραιότητα. Για να εξασφαλίσετε λοιπόν την ηρεμία και την προστασία της διαβίωσής σας, σας παρουσιάζουμε 4 απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να θωρακίσετε το σπίτι σας από τυχόν εξωτερικές απειλές που έχουν σαν σκοπό να θέσουν σε κίνδυνο την περιουσία σας αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα:

1 Ασφαλίστε τις πόρτες σας

Αποτρέψτε τον διαρρήκτη να εισχωρήσει στο σπίτι σας από την κεντρική είσοδο. Επιθεωρήστε όλες τις εξωτερικές σας πόρτες ώστε να βεβαιωθείτε ότι τα κουφώματα των θυρών είναι ισχυρά και ότι οι μεντεσέδες είναι προστατευμένοι και ασφαλισμένοι. Εάν μετακομίσατε πρόσφατα σε μια κατοικία που κατοικούταν στο παρελθόν από άλλους κατοίκους, τότε καλό θα ήταν να αλλάξετε τις κλειδαριές της πόρτας σας. Με αυτόν τον τρόπο αποκλείετε το γεγονός να εισχωρήσουν αυτοί οι ξένοι στο σπίτι σας με τα κλειδιά του ίδιου σας του σπιτιού.

Αυτές οι ζωτικές είσοδοι στο σπίτι σας μπορούν να προστατευθούν με κάποιες αποτελεσματικές και άμεσες ενισχύσεις όπως:

  • Η εγκατάσταση μιας κουτιαστής κλειδαριάς
  • Η προσθήκη του μεταλλικού αντικρίσματος
  • Η αναβάθμιση και η χρήση των “έξυπνων κλειδαριών”
  • Η ενίσχυση της ασφάλειας με τη χρήση ενός βίντεο-κουδουνιού.

2 Κλειδώστε τα παράθυρά σας

Οι πόρτες και τα παράθυρα είναι τα πιο κοινά σημεία εισόδου για τους διαρρήκτες. Δυστυχώς, τα μάνταλα του κατασκευαστή στα παράθυρα δεν είναι πάντα αποτελεσματικά και μερικές φορές είναι εντελώς ανούσια. Εάν δεν σας αρέσει η εμφάνιση των μαντάλων του παραθύρου σας, ενισχύστε την ασφάλεια του με κλειδαριές ή μοχλούς που λειτουργούν με τη χρήση κλειδιού. Αλλά δεν χρειάζεται να σταματήσετε μόνο σε αυτή την ενέργεια. Μπορείτε επίσης να:

  • Εγκαταστήσετε τα ειδικά γυαλιά προστασίας παραθύρων
  • Εγκαταστήσετε ειδικούς αισθητήρες θραύσης
  • Προσθέσετε ράβδους και κάγκελα προστασίας των παραθύρων σας.

3 Φωτίστε το χώρο σας κατάλληλα

Οι διάφοροι βάνδαλοι και διαρρήκτες φυσικά δεν θέλουν να ενεργούν μπροστά σε κοινή θέα. Κρατήστε λοιπόν την απειλή μακριά σας, χρησιμοποιώντας εξωτερικό φωτισμό απώθησης. Τοποθετήστε τα φώτα γύρω από την μπροστινή και την πίσω αυλή σας, κατά μήκος των μονοπατιών και κοντά στο χώρο του γκαράζ και σε άλλες εξωτερικές κατασκευές που μπορεί να πλαισιώνουν το σπίτι σας. Όχι μόνο θα απωθήσετε τους πιθανούς σας “εισβολείς” με επιδέξιο τρόπο, αλλά θα μειώσετε επίσης τον κίνδυνο να σκοντάψετε κατα το διάβα σας τις νυχτερινές ώρες. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε μια εταιρεία παροχής συστημάτων και υπηρεσιών ασφαλείας, η οποία μπορεί να επισκεφθεί το χώρο σας, καταγράφοντας τα διάφορα στοιχεία προστασίας και αδυναμιών και προτείνοντάς σας νέες επιπρόσθετες λύσεις που θα βελτιστοποιήσουν τη συνολική ασφάλεια της οικίας σας.

Μπορείτε να ενισχύσετε τον εξωτερικό φωτισμό του σπιτιού σας, ακολουθώντας και τις παρακάτω προτεινόμενες λύσεις:

  • Εγκατάσταση λυχνιών που ενεργοποιούνται με την κίνηση
  • Εξοικονόμηση ενέργειας με τη χρήση ηλιακών φώτων
  • Χρήση εξωτερικού φωτισμού με την εφαρμογή χρονοδιακόπτη

4 Ρυθμίστε ένα συνολικό σύστημα ασφαλείας

Το νέο σας σπίτι θα πρέπει να έχει κάποια μορφή συστήματος ασφαλείας, είτε πρόκειται για ένα βασικό DIY σύστημα είτε για μια επαγγελματική εγκατάσταση συστήματος ασφάλειας και παρακολούθησης. Σήμερα στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές οικιακής ασφαλείας για κάθε προϋπολογισμό και κάθε επίπεδο προστασίας. Για να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα που ικανοποιεί τις δικές σας απαιτήσεις, αξιολογήστε τις ανάγκες και τους κινδύνους του οικισμού σας.

ADVERTORIALS