Επίδομα 534 ευρώ: Τι ισχύει για τις αναστολές Μαρτίου

Επίδομα 534 ευρώ: Τι ισχύει για τις αναστολές Μαρτίου

Χωρίς αναδρομική ισχύ από την 1η Μαρτίου υποβάλλονται από σήμερα Τρίτη, 9 Μαρτίου από τους εργοδότες οι προαναγγελτικές δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους στο Πληροφοριακό Σύστημα, ΕΡΓΑΝΗ.

 Η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Εργασίας για την υποβολή αναστολών για το επίδομα 534 ευρώ για τους δικαιούχους έληξε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 16:00 το απόγευμα κι έτσι οι δηλώσεις αναστολών Μαρτίου επιτρέπονται μόνο προαναγγελτικά και χωρίς αναδρομική ισχύ από 1η Μαρτίου.

Για παράδειγμα, δήλωση αναστολής σύμβασης που θα υποβληθεί σήμερα 9 Μαρτίου θα ισχύει από αύριο, Τετάρτη 10 Μαρτίου. Μόνο κατ' εξαίρεση οι επιχειρήσεις σε Λάρισα και Τρίκαλα, λόγω του σεισμού, μπορούν να υποβάλλουν μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 12 Μαρτίου προαναγγελία με αναδρομική ισχύ από 1η Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι οι αναστολές Μαρτίου αφορούν εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί έως τις 31 Μαρτίου του 2021, ενώ δεν μπορούν να δηλώσουν τις αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους οι επιχειρήσεις που δεν είναι επιλέξιμες λόγω τζίρου.