Πως να καθαρίσετε τους λεκέδες και τις κηλίδες από το χαλί σας

Πως να καθαρίσετε τους λεκέδες και τις κηλίδες από το χαλί σας

Πως να καθαρίσετε τους λεκέδες και τις κηλίδες από το χαλί σας

Οι λεκέδες του καφέ, οι κηλίδες του κρασιού και τα λασπώδη ίχνη πάνω στο χαλί σας δυστυχώς αποτελούν μέρος της ζωής στο σπίτι. Σίγουρα υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να πάρετε ώστε να αποφύγετε αυτά τα περιστατικά, όπως ζητώντας από τους επισκέπτες σας να βγάλουν τα παπούτσια τους ή να αγοράσετε ένα ανθεκτικό στους λεκέδες χαλί, ή να επιλέξετε επαγγελματίες για τον καθαρισμό του χαλιού σας από τον Οίκο Εφραίμογλου. Αλλά κάποιες φορές όσο και προσεκτικοί και υπεύθυνοι μπορεί να είστε αυτά τα τα περιστατικά, απλά συμβαίνουν.

Ενώ η χρήση της ηλεκτρικής σκούπας σε τακτική βάση θα αποτρέψει το χαλί σας από το να φαίνεται βρώμικο και ρυπαρό, ένας πιο απαιτητικός λεκές είναι κάτι που μέχρι και η πιο αποτελεσματική ηλεκτρική σκούπα δεν μπορεί να αφαιρέσει. Στο σημερινό άρθρο θα ανακαλύψουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους απαιτητικούς λεκέδες και τι κηλίδες στο πολύτιμο χαλί σας:

  • Αρχικά, πάρτε δύο μπουκάλια ψεκασμού. Γεμίστε το ένα με κρύο νερό, ενώ στο άλλο ανακατέψτε ¼ της κουταλιάς του γλυκού ήπιο υγρό πλυσίματος πιάτων και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
  • Ψεκάστε το απορρυπαντικό διάλυμα σε ένα απορροφητικό πανί (προσοχή, όχι στο χαλί σας!) και τοποθετήστε το πάνω στο λεκέ (χωρίς να το τρίψετε). Καθώς ο λεκές διαλύεται, στεγνώστε με ένα στεγνό και καθαρό τμήμα του υφάσματός σας. Συνεχίστε αυτή την ενέργεια, μέχρι να εξαφανιστεί τελείως ο λεκές.
  • Στη συνέχεια ψεκάστε σε ένα άλλο ύφασμα το κρύο νερό και χρησιμοποιήστε το για να ξεπλύνετε το απορρυπαντικό διάλυμα από το χαλί. Αφού ξεπλύνετε, σκουπίστε και στεγνώστε με το πανί σας.
  • Τοποθετήστε μια στοίβα από χαρτοπετσέτες στο βρεγμένο σημείο και τοποθετήστε πάνω στη στοίβα ένα βαρύ δοχείο. Αφήνοντας το δοχείο και της χαρτοπετσέτες όλη τη διάρκεια της νύχτας και κατα τις ώρες κοινής ησυχίας, θα εξαφανίσετε τυχόν υπολείμματα λεκέδων που βρίσκονται βαθιά στο χαλί σας. Το πρωί, αφρατέψτε τις ίνες του χαλιού και αφήστε τες να στεγνώσουν από τον αέρα.
  • Εάν ο λεκές παραμείνει, δοκιμάστε μια πιο στοχευμένη προσέγγιση με βάση τον λεκέ που αντιμετωπίζετε.

Bonus Tip: Πως θα φρεσκάρετε το χαλί σας με μαγειρική σόδα

Ακολουθώντας μια πιο φυσική προσέγγιση, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας για να φρεσκάρετε τα πλούσια σε πάχος χαλιά σας. Αφού ψεκάσετε τα πιο δύσκολα σημεία, αφήνετε τη σόδα να “καθίσει” για 15-30 λεπτά και στη συνέχεια βουρτσίστε το χαλί σας με μια μαλακή βούρτσα. Όταν θα χρησιμοποιήσετε ξανά την ηλεκτρική σας σκούπα για να αφαιρέστε την σκόνη από το χαλί σας, θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε μια καινούργια σακούλα στην ηλεκτρική σας σκούπα για καλύτερο καθαρισμό.

ADVERTORIALS