Μητσοτάκης: Συνεχίζεται το επίδομα των 800 ευρώ

Μητσοτάκης: Συνεχίζεται το επίδομα των 800 ευρώ

Σε νέες ανακοινώσεις μέτρων για την ενίσχυση εργαζομένων, επιχειρήσεων αλλά και για την προστασία της πρώτης κατοικίας προχώρησε από το βήμα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναλυτικά ανακοίνωσε τα εξής:

1. Μέχρι να αρθεί και η τελευταία αρνητική επίπτωση θα χορηγείται η αποζημίωση ειδικού σκοπού (το επίδομα των 800 ευρώ) σε όσους εργαζομένους έχει ανασταλεί η σύμβασή τους ή σε όσες επιχειρήσεις έχουν κλείσει. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα επιδόματα των ανέργων.

2. Όσοι επιστρέφουν στη δουλειά σε συνθήκες μειωμένου ωραρίου και τζίρου θα δουν τις αποδοχές τους να στηρίζονται από την Πολιτεία. Θα υπάρξει ευρείας κλίμακας ενίσχυση και των εργαζομένων στη χώρα μας πέραν των ανέργων. Επίσης θα υπάρξει ενίσχυση σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως το εργατικό τους δυναμικό.

3. Κατά τη δοκιμασία του κορονοϊού, κανένας Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του εν μέσω κρίσης να χάνεται. Ανακοίνωσε την παράταση τριών μηνών για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Εξήγγειλε νέο πρόγραμμα Γέφυρα το οποίο θα επιδοτεί τη δανειοδότηση των πολιτών από το κράτος. Θα επιβραβεύει και συνεπείς δανειολήπτες που έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορονοϊό.

4. Στη διάθεση των επιχειρήσεων είναι όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν ήδη εξαγγελθεί.

5. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει και νέα δέσμη μέτρων που θα ξεκινήσει τον Μάιο και θα ανακουφίσουν όσες επιχειρήσεις έχουν δει τον τζίρο τους να μειώνεται.

Επίσης, είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ένα σχέδιο - εξπρές για τον τουρισμό ώστε να μειωθεί το πλήγμα όσο γίνεται και να προετοιμαστούμε ώστε του χρόνου να το αναπληρώσουμε πλήρως.

ADVERTORIALS