Κορωνοϊός: 181 containers καραντίνας στέλνει η Αυστρία στην Ελλάδα για τους μετανάστες

Κορωνοϊός: 181 containers καραντίνας στέλνει η Αυστρία στην Ελλάδα για τους μετανάστες

Θα καλύψουν ανάγκες διαμονής και υγειονομικής παρακολούθησης μεταναστών και προσφύγων. Θετική ανταπόκριση της αυστριακής κυβέρνησης στο αίτημα του Γιώργου Κουμουτσάκου

Ειδικά containters που θα καλύψουν ανάγκες διαμονής και υγειονομικής παρακολούθησης μεταναστών και προσφύγων στέλνει στην Ελλάδα η κυβέρνηση της Αυστρίας.

Σε τηλεδιάσκεψη του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας Karl Nehammer, την Τετάρτη, επιβεβαιώθηκε η θετική ανταπόκριση της αυστριακής κυβέρνησης σε αίτημα που είχε υποβάλει ο κ. Κουμουτσάκος για τη διάθεση 181 containers, ειδικά διαμορφωμένων, ώστε να καλύψουν ανάγκες διαμονής και υγειονομικής παρακολούθησης μεταναστών και προσφύγων.

Συμφωνήθηκε να προχωρήσουν αμέσως οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε τα containers να φτάσουν το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα.

Η συνεργασία των δύο κυβερνήσεων αποσκοπεί στην έγκαιρη προετοιμασία για την αντιμετώπιση πιθανών συνεπειών του συνδυασμού μεταναστευτικού και πανδημίας.

Ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε τον κ. Nehammer για τη συνεργασία και την ανταπόκριση της Αυστρίας στη σημερινή, δύσκολη για όλους, συγκυρία.