Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες

Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει πως η λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων συνεχίζεται κανονικά αλλά στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης ζητείται από το συναλλακτικό κοινό να περιορίσει τη διενέργεια συναλλαγών με φυσικό τρόπο όπως και τη χρήση μετρητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΤ
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοινώνει ότι συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων, όπως και το σύνολο των δραστηριοτήτων του τραπεζικού τομέα και μεταξύ αυτών και η τροφοδοσία των ΑΤΜ.
Στο πλαίσιο, ωστόσο, των μέτρων πρόληψης ενθαρρύνουμε το συναλλακτικό κοινό να περιορίσει τη διενέργεια συναλλαγών με φυσικό τρόπο, όπως επίσης και τη χρήση μετρητών και να επιλέξει ένα από τα πολλά σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, ιδίως δε τις ανέπαφες συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.
Για όσους επιλέξουν, παρά την παραπάνω σύσταση, την εξυπηρέτηση με φυσικό τρόπο στο υποκατάστημα εντός του ισχύοντος ωραρίου, σημειώνουμε ότι θα υπάρξει προσαρμογή στις κρατούσες συνθήκες, ιδίως στη ροή εξυπηρέτησης, ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία και ασφάλεια του συναλλακτικού κοινού και των εργαζομένων.

Manolis Xatziantoniou desk