Ερντογάν: «Η Ελλάδα έχει φρικάρει με τις κινήσεις της Τουρκίας - Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι»

Ερντογάν: «Η Ελλάδα έχει φρικάρει με τις κινήσεις της Τουρκίας - Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι»

Επίθεση κατά της Ελλάδας με νέες προκλητικές δηλώσεις εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν την αναχώρησή του για το Βερολίνο υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα είναι σοβαρά ενοχλημένη λόγω των κινήσεων της Τουρκίας, επειδή δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γι’ αυτό και επικοινώνησε με τη Γερμανία. Η Ελλάδα εκνευρίστηκε με τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη και τήρησε ρεβανσιστική στάση. Γι’ αυτό και κάλεσε τον Χαφτάρ. Η Ελλάδα έχει φρικάρει με τις κινήσεις της Τουρκίας. Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι», είπε ο Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι σωστά τα βήματα που κάνει» ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε λάθος κι ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να τον συναντήσει η ελληνική κυβέρνηση από τη στιγμή που αναγνωρισμένος ηγέτης από τον ΟΗΕ στη Λιβύη είναι ο Φαγέζ αλ Σάρατζ.

Αναφερόμενος στην επικείμενη σύσκεψη, είπε: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε από τώρα τι θα γίνει. Πρώτα, πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθούν οι συζητήσεις, μετά θα δούμε το αποτέλεσμα και θα το αξιολογήσουμε. Όλες μας οι ενέργειες εναντίον των πραξικοπηματιών και των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, είχαν αγνοηθεί. Φυσικά, προκαλεί τη σκέψη το γεγονός πως η διάσκεψη αυτή πραγματοποιείται εννέα μήνες μετά την έναρξη των εχθροπραξιών. Πάντα λέγαμε πως η μόνιμη λύση θα επιτευχθεί μέσω πολιτικού διαλόγου. Ενισχύσαμε τη συνεργασία μας με τη Λιβύη με δυο μνημόνια κατανόησης. Η Τουρκία πρέπει πάλι να κάνει όλο το έργο που απαιτείται στο διπλωματικό πεδίο, ώστε να επιτευχθεί ειρήνη στη Λιβύη. Με αυτά τα βήματα, διασφαλίζουμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και παίζουμε καθοριστικό ρόλο για την ειρήνη στη Λιβύη. Ελπίζουμε πως η εκεχειρία και η διάσκεψη της Λιβύης δεν θα θυσιαστούν για τις φιλοδοξίες μισθοφόρων».

ADVERTORIALS