Άνοιξε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα – Βήμα-Βήμα η διαδικασία

Άνοιξε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα – Βήμα-Βήμα η διαδικασία

Άνοιξε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα που αναμένεται να διανεμηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα υποβληθούν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019.

Με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, πέρα από την κατηγορία των ΑμεΑ, για τα οποία η κυβέρνηση διόρθωσε το αρχικό λάθος, με το κοινωνικό μέρισμα θα ενισχυθούν επιπλέον τρεις κοινωνικές ομάδες:

1η Ομάδα: Οικογένειες με 4 τέκνα και άνω, με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα, με βάση τις δηλώσεις έτους 2019, έως 20.000 ευρώ. Αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών: 19.140.
2η Ομάδα: Οικογένειες που τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος, δηλαδή άνω των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο, και με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες. Αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών: 163.778.
3η Ομάδα: Οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι, κάτω δηλαδή των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο, και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες. Αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών: 40.927.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την εξής διεύθυνση:
https://www.koinonikomerisma.gr.
 
 
ADVERTORIALS