Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης -Ταρακουνήθηκε και η Αθήνα

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης -Ταρακουνήθηκε και η Αθήνα
Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 09:23 το πρωί, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα Κύθηρα και στην Κρήτη, και ήταν τόσο ισχυρός που ταρακούνησε και την Αθήνα.
 
 
Τι έγραψαν οι σεισμογράφοι
«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 09:23 ώρα Ελλάδος οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σφοδρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 258 χλμ. ν. της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. ν. των Αντικυθήρων. Μέχρι στιγμής στην πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση των φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.
 
 
Η εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού για τον σεισμό
Ο σεισμός ήταν έντασης 6,1 Ρίχτερ και σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κρήτη και στα Κύθηρα και ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός, και μάλιστα ιδιαίτερα έντονα, ακόμη και στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.
 
Λέκκας: Καμία σχέση με τον σεισμό στην Αλβανία, δεν θα έχει μετασεισμούς
Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο skai.gr .gr λίγα λεπτά μετά τη σεισμική δόνηση, ανέφερε ότι ο σεισμός αυτός μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης έγινε σε ιδιαίτερα μεγάλο βάθος και δεν αναμένεται να δώσει μετασεισμούς. «Πρόκειται για έναν σεισμό που έγινε πάνω στο ελληνικό τόξο», όπως είπε, «χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα». Παράλληλα, ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός στην Ελλάδα δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με τον σεισμό στην Αλβανία.
ADVERTORIALS