Novartis:Παραγγελία δίωξης σε βάρος Λοβέρδου για κατ’ εξακολούθηση δωροληψία- τι απαντά ο ίδιος

Novartis:Παραγγελία δίωξης σε βάρος Λοβέρδου για κατ’ εξακολούθηση δωροληψία- τι απαντά ο ίδιος

Ηεισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έδωσε παραγγελία στην εισαγγελία Πρωτοδικών για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση NOVARTIS. Η εισαγγελέας του αποδίδει το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ εξακολούθηση. Η δίωξη, όπως είναι γνωστό, παραγγέλεται μετά την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

H δικογραφία για το πρόσωπο του κ. Λοβέρδου είχε διαβιβαστεί και πριν από λίγους μήνες στη Βουλή , οπότε και είχε αρθεί η ασυλία του – όπως και ο ίδιος είχε ζητήσει – προκειμένου να δώσει εξηγήσει με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης . O κ. Λοβέρδος τότε είχε κληθεί ως ύποπτος μετά τις καταθέσεις προστατευομένων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Η απάντηση Λοβέρδου
"Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο ποινικός κώδικας ορίζει" απάντησε ο πρώην υπουργός σχολιάζοντας τις εξελίξεις.

ADVERTORIALS