Εβρος: Για 2η ημέρα στα σύνορα ο Αμερικανός που απέλασαν οι Τούρκοι -«Δεν είναι πρόβλημά μας», είπε ο Ερντογάν

Εβρος: Για 2η ημέρα στα σύνορα ο Αμερικανός που απέλασαν οι Τούρκοι -«Δεν είναι πρόβλημά μας», είπε ο Ερντογάν

Για δεύτερη μέρα παραμένει στη νεκρή ζώνη, στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, στον Εβρο, ο Αμερικανός που οι Τούρκοι απέλασαν και οι ελληνικές αρχές δεν του επέτρεψαν να μπει στη χώρα.

Οι Τούρκοι επιμένουν πως πρόκειται για τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους, κάτι που δήλωσε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη, ο οποίος υπογράμμισε ότι το ζήτημα δεν αποτελεί πρόβλημα της Αγκυρας.

Ποιος είναι ο Αμερικανός που πήγε στον Έβρο
Πρόκειται για τον 39χρονο Αμερικανό, με καταγωγή από την Ιορδανία, Μοχάμεντ Ντάργουις Μπ., σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA. Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ότι ο Αμερικανός αρνήθηκε να απελαθεί στις ΗΠΑ και αντί για αυτό ζήτησε να τον στείλουν στην Ελλάδα.

Ο συγκεκριμένος έφτασε στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, στον Εβρο, το πρωί της Δευτέρας, όταν η Αγκυρα ξεκίνησε τις απελάσεις των συλληφθέντων τζιχαντιστών του ISIS. Τον 39χρονο συνόδευαν Τούρκοι αστυνομικοί, ενώ αναφέροντας ότι είχε ξεπεράσει τις ημέρες παραμονής στην Τουρκία που δικαιούνταν. Ομως, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 39χρονος δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε να εισέλθει στην Ελλάδα και επέστρεψε στην Τουρκία.

Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Αμερικανός επέστρεψε στις Καστανιές Εβρου, μόνος του, και αυτή τη φορά ζήτησε να μπει στην Ελλάδα, αλλά οι ελληνικές αρχές δεν του το επέτρεψαν και σφράγισαν το διαβατήριό του. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του συγκεκριμένου.

Το βράδυ της Δευτέρας, Τούρκοι αξιωματούχοι τον πήραν από τη νεκρή ζώνη και του έδωσαν φαγητό, ενώ τον έβαλαν να κοιμηθεί σε ένα όχημα. Τον επέστρεψαν στα σύνορα στον Εβρο το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Ερντογάν για το συμβάν στον Εβρο: Δεν είναι δικό μας πρόβλημα
Την Τρίτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να απελαύνει τους ξένους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στις πατρίδες τους, ενώ έκανε αναφορά και για το συμβάν στον Εβρο.

«Κάποιες χώρες έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται μόλις αρχίσαμε τη διαδικασία επαναπατρισμού των ξένων τρομοκρατών του ISIS. Η Τουρκία ανησυχεί για αυτό το θέμα εδώ και χρόνια, ας ανησυχήσουν οι άλλοι τώρα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν έχει σημασία αν οι εν λόγω χώρες θα δεχθούν πίσω τους τρομοκράτες.

«Οι Αμερικανοί τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που εγκλωβίζονται στη νεκρή ζώνη στα σύνορα με την Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα της Τουρκίας. Οι απελάσεις θα συνεχιστούν ανεξάρτητα από αυτό», τόνισε ο Ερντογάν.

iefimerida.gr

ADVERTORIALS