Προεδρικό Μέγαρο: Τα λαμπερά στιγμιότυπα από τη γιορτή για την «45άρα» Δημοκρατία

Προεδρικό Μέγαρο: Τα λαμπερά στιγμιότυπα από τη γιορτή για την «45άρα» Δημοκρατία

Μήνυμα ενότητας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε κλίμα.. μουδιασμένο μετά την πρόσφατη εκλογική μάχη - Τσίπρας και Βαρουφάκης είχαν την πρώτη τους χειραψία εδώ και καιρό - Οι κυρίες που συγκέντρωσαν τα φλας

Μεγαλοπρεπής ήταν η εκδήλωση για την 45η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, έστειλε μήνυμα αρραγούς ενότητας

Στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου βρέθηκαν πολιτικοί, στρατιωτικοί, αντιστασιακοί του αντιδικτατορικού αγώνα για την καθιερωμένη δεξίωση. Σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και ο Έλληνας Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Οι προσκλήσεις, που διανεμήθηκαν με καθυστέρηση, λόγω των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, ήταν προσωπικές και ατομικές, καθώς δεν αφορούσαν την συνοδεία συζύγων. Τον εθνικό ύμνο έψαλε η παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής. 
deksiosi-mitsotakis-enadyo


deksiosi-paidakia-enadyo
deksiosi-mitsotakis-tsipras-ena


Ο Βαρουφάκης έστησε τους πολιτικούς αρχηγούς

Και ενώ όλα ήταν έτοιμα για την αναμνηστική φωτογραφία των πολιτικών αρχηγών, με τον Προκόπη Παυλόπουλο, έλειπε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Κανείς, όμως, δεν έμαθε τον λόγο της καθυστέρησης του αρχηγού του Μέρα25. Το αξιοσημείωτο, ωστόσο, ήταν η πρώτη συνάντηση και η χειραψία που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά από πολύ καιρό και όσα ακολούθησαν μετά την ατυχή διαπράγματευση, την άνοιξη του 2015.

deksiosi-varoufakis-tsipras-ena


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκεί, δίπλα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ στην άλλη μεριά κάθισε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Δίπλα του η Φώφη Γεννηματά με τον Κυριάκο Βελόπουλο και απέναντί τους ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

deksiosi-kioski-ena



Στο κιόσκι κατευθύνθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Αμέσως μετά το μήνυμά του, ο κ. Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί κατευθύνθηκαν στο κιόσκι, για το καθιερωμένο κοκτέιλ. 

Σε γενικές γραμμές το κλίμα δεν ήταν ιδιαίτερα «θερμό», καθώς οι... μνήμες από την έντονη προεκλογική περίοδο και όσες κατηγορίες εκτοξεύθηκαν εκατέρωθεν, είναι ακόμα νωπές.

deksiosi-kioski-dyo


Τα πηγαδάκια στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου ήταν ανάμικτα, πολλοί δημοσιογράφοι, αλλά και τα «πρωτάκια» της Βουλής, όπως οι 30αρηδες νεοεκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ οι κ.κ. Γιάννης Μελάς, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Γιώργος Κώτσηρας.

deksiosi-kyriakos-kympouropoulos-ena


Παρών και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είχε συνομιλίες με αρκετούς γαλάζιους βουλευτές και υπουργούς. 

deksiosi-samaras-ena


Επίσης, ξεχώρισε ο «θερμός» χαιρετισμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τη δημοσιογράφο Έλλη Στάη. 

proe4
Η δημοσιογράφος Έλλη Στάη


Από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρόντες ήταν ο κ. Δημήτρης Βίτσας και η σύντροφός του Πέτη Πέρκα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, αλλά και η πρώην υπουργός που πλέον έχει αποχωρήσει από το κόμμα, Νάντια Βαλαβάνη. 

deksiosi-arxigoi-dyo
deksiosi-arxigoi-ena
deksiosi-tsipras-gerovasili
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την πρώην υπουργό Όλγα Γεροβασίλη


deksiosi-fofi-ena
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά
deksiosi-kerameos-ena
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως
deksiosi-domna-ena
Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου
deksiosi-dounia-ena
Η βουλευτής της ΝΔ Νόνη Δούνια


deksiosi-voultepsi-ena
Η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη
deksiosi-tzakri-ena
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη
deksiosi-sakorafa-ena
Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα
deksiosi-paraskeuopoulou-ena
Η δημοσιογράφος Αντριάνα Παρασκευοπούλου

proedriko_kikilias1
proe1
proe3
proe5
proe2

protothema.gr

ADVERTORIALS