Δεν αλλάζει το ωράριο στα σχολεία από τη νέα χρονιά

Δεν αλλάζει το ωράριο στα σχολεία από τη νέα χρονιά

«Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργιάς των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί» δήλωσε η υπουργός Παιδείας, ξεκαθαρίζοντας ότι η εξαγγελία Γαβρόγλου για πρώτο κουδούνι στις 9 -κάτι το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις- δεν πρόκειται να προχωρήσει

«Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί», διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας, βάζοντας τέλος στη σχεδιαζόμενη, από τον προκάτοχό της, Κώστα Γαβρόγλου, «μεταρρύθμιση», για έναρξη λειτουργίας στις 9 το πρωί.

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε επίσης ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4,5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής και το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει για την επομένη χρόνια.

«Δεν πρόκειται να λειτουργήσει η τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι» ξεκαθάρισε, παρά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα θρησκευτικά, h Νίκη Κεραμέως είπε ότι «υπάρχουν δύο αποφάσεις του ΣτΕ, που έχουν κρίνει το πρόγραμμα σπουδών για τα Θρησκευτικά αντισυνταγματικό. Πρόθεσή μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά παράλληλα στοχεύουμε να κάνουμε το μάθημα πιο ελκυστικό για τους μαθητές… Και δεν είναι μόνο αυτό».

ADVERTORIALS