Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και η Κατερίνα Παπακώστα

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και η Κατερίνα Παπακώστα

Κατεβαίνει στην Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών -Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υποψήφιος και στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής

Τον πλήρη κατάλογο των ονομάτων που καταρτίζουν τα ψηφοδέλτια σε όλες τις περιφέρειες, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των Εθνικών Εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Στην τελική λίστα των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνεται τελικά και το όνομα της Κατερίνας Παπακώστα.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα είναι υποψήφιος και στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.

 Η Πολιτική σταδιοδρομία της κ.Παπακώστα 
Η Κατερίνα Παπακώστα διετέλεσε πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από το 1988, με ευθύνη για την ενημέρωση του πολιτικού προγράμματος. Το 1990, ήταν υποψήφια Δήμαρχος στην Αγία Βαρβάρα, ενώ το 1997, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Β' Αθηνών, θέση στην οποία επανεξελέγη για δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις (2004 και 2007).

Ως βουλευτής υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξεως και Δικαιοσύνης, της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην οποία διατέλεσε Α' Αντιπρόεδρος. Συμμετείχε επίσης και στη Διακομματική Επιτροπή για την εξέταση του Σωφρονιστικού Συστήματος και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος.

Τον Μάιο του 2004, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, την όρισε Γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων του κόμματος, θέση στην οποία παρέμεινε ως τον Σεπτέμβριο 2013.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (ΕUW) και το 2006, εξελέγη Αντιπρόεδρος των Γυναικείων Οργανώσεων στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕPP-WOMEN). Το 2012 εξελέγη Πρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών.

Εξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012 και στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου.Ως κοινοβουλευτική, διετέλεσε Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξεως και Δικαιοσύνης.

Τον Ιούνιο του 2014, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την τοποθέτησε Υφυπουργό Υγείας, ύστερα από ανασχηματισμό που πραγματοποίησε στην κυβέρνησή του.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 δεν κατάφερε να εκλεγεί, αλλά εξελέγη στις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου. Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξεως και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Τον Νοέμβριο του 2016 ορίστηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας, ενώ το 2017 απομακρύνθηκε από τη θέση και αντικαταστάθηκε από τον Ιάσονα Φωτήλα.[Στις 26 Οκτωβρίου 2017 με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, η Κατερίνα Παπακώστα διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος

Στις 20 Ιουλίου 2018 ίδρυσε την Νέα Ελληνική Ορμή[5] και στις 29 Αυγούστου εντάχθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα, αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

ADVERTORIALS