Ο Τσίπρας χαρακτήρισε τον Μητσοτάκη «Στέφανο Χίο της πολιτικής». BINTEO

Ο Τσίπρας χαρακτήρισε τον Μητσοτάκη «Στέφανο Χίο της πολιτικής». BINTEO

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «Στέφανο Χίο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πέρασε στην αντεπίθεση για Νίκο Γεωργιάδη και fake news: «Να σου στείλω selfies και φωτό με ψαροντούφεκο» .

Ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε αρχικά στη δευτερολογία του: «Έχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο, δεν περίμενα, όμως, πραγματικά, ότι θα φτάνατε εδώ στο Κοινοβούλιο να παριστάνετε τον... Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα ποτέ. Ομως η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος. Τον πιάνετε σήμερα. Όμως, κ. Μητσοτάκη αφού το επιθυμείτε να μιλήσουμε ανοιχτά για όλα.
Ξέρετε είμαι 11 χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου», και συνέχισε:

«Δεν μπήκα στην πολιτική ζωή του τόπου πλούσιος. Δεν έγινα πλούσιος. Δεν ανήκω σε πολιτική οικογένεια η οποία δεν έκανε καμιά άλλη δουλειά παρά μόνο πολιτική και είναι ζάμπλουτη κ. Μητσοτάκη. Είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για την ελίτ και για τους πολλούς σε εμένα. Κ. Μητσοτάκη σε αυτό τον τόπο τίποτα δεν κρύβεται. Είναι όλα φανερά. Σε ό,τι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ. Αφήστε αυτές τις αθλιότητες, τα fake news. Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Ακούστε το όμως τώρα με προσοχή. Είμαι 11 χρόνια αρχηγός κόμματος και 4,5 χρόνια Πρωθυπουργός. Σε αυτό τον τόπο τίποτα δεν είναι κρυφό» και συνέχισε:

«Να σας στείλω selfies»

«Εδώ και τρία χρόνια έχω συνεργάτιδα την κ. Παναγοπούλου, η οποία ήταν σύζυγος του κ. Παναγόπουλου που δεν ασχολήθηκε ποτέ με διαπλοκές. Τον εκτιμάτε κι εσείς από την μεριά σας. Η σχέση αυτή είναι συνεργατική. Τον 15γουστο δεν θρηνούσατε για το Μάτι τότε, σε ελικόπτερο ήσασταν και κάνατε μεταφορές σε σπίτια εφοπλιστών που είναι καναλάρχες. Είναι γνωστό σε όλους στο σύστημά σας ότι φιλοξενήθηκε στο σκάφος για τρεις μέρες. Είναι γνωστό γιατί το έγραψαν τα Μέσα που σας στηρίζουν του κ. Μαρινάκη. Και δεν το διεύψευσα. Κ. Μητσοτάκη δεν χρειάζεται να ξοδεύεστε αν μου ζητούσατε θα σας έδινα εγώ φωτογραφίες μου. Βγάζω και selfie, με το προσωπικό μπορούσα να σας έδινα και με ψαροντούφεκο αν θέλατε που μου αρέσει το ψάρεμα» και συνέχισε:

«Με τον Γεωργιάδη δεν πάθατε σοκ ηθικής» 

Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Ούτε τις γνωριμίες μου, ούτε τίποτα. Εγώ, κ.Μητσοτάκη δεν έχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens. Δεν έχω σπίτι του Βολτέρου στο Παρίσι. Δεν υπήρξα ποτέ τρόφιμος της Siemens. Δεν πήρα ποτέ δανεικά και αγύριστα. Επίσης, εγώ δεν έχω κουμπάρο ούτε ανέβηκα ποτέ στο σκάφος του κ. Μαρινάκη που έχει επτά εφημερίδες να σας στηρίζουν.Τώρα θέλει και τηλεοπτικό σταθμό και ο οποίος διώκεται για ναρκωτικά. Κ. Μητσοτάκη υπάρχει και η πολιτική είπατε ότι μίλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό για τους θανάτους των ανθρώπων . Εγώ μίλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό την χυδαιότητα,την επαναλαμβανόμενη τυμβωρυχία που κάνετε από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι σήμερα και την προσπάθεια αυτή με την ευγενική χορηγία του ΣΚΑΙ και του εφοπλιστή που στηρίζει τον ΣΚΑΙ. Αυτό κάνεις. Έναν εφοπλιστή που παλιότερα ήταν σε σύγκρουση με την οικογένειά σας διότι κατήγγειλε ότι ο αήμνηστος πατέρας σας ζητούσε από τον κ. Αλαφούζο 1εκ. ευρώ. Τα θυμάστε αυτά; Τώρα είναι μαζί σας (...). Πριν από λίγους μήνες τον στενό σας σύμβουλο, τον Νίκο Γεωργιάδη, που καταδικάστηκε για ασέλγεια και παιδεραστία και που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου τον κρατήσατε στην άκρη, δεν πάθατε κανένα σοκ ηθικής (...)».

Μητσοτάκης: «Άλλοι έκαναν δουλίτσες στην Χούντα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως πήρε το λόγο: «Όταν βάζατε τα άθλια έντυπά σας τα οποία χρηματοδοτούνται ευθέως από τους διαπλεκόμενους που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου να χτυπάνε τη σύζυγό μου, και ξαφνικά ανακαλύψατε τις οικογενειακές ευαισθησίες. Και επειδή όλοι έχουμε παιδιά και όλοι έχουμε την οικογένεια πάνω από όλα μην πηγαίνετε τη συζήτηση εκεί. Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάμπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία της, έκανε δουλειές στη χούντα. Αν ήσασταν τόσο κουρασμένος όπως είπε η κα Παναγοπουλου είχατε δικαίωμα να πάτε, αλλά όχι να το κρύψετε. Το κρύψατε γιατί έγινε 25 ημέρες μετά το Μάτι. Θα σας έκραζαν όλοι. Ας μην πούμε σε ποιους κάνετε ρουσφέτια στον ΟΠΑΠ, στους κολλητούς και φίλους σας καθ υπόδειξη του κ. Φλαμπρουράρη.

Ο κ. Μαρινάκης δεν είναι κουμπάρος μου. Ούτε στα σκάφη του μπαίνω. Προερχόμαστε από διαφορετικές οικογένειες. Έχουμε διαφορετικές ιστορίες. Έχω ζήσει την πολική από μικρός. Πράγματι η οικογένειά μου εξορίστηκε στη χούντα. Άλλοι έκαναν δουλίτσες στη χούντα».

gazzetta.gr 

ADVERTORIALS