Κρήτη: «Θερμή υποδοχή» σε Τζανακόπουλο με «προδότες» και τον ύμνο της Μακεδονίας

Κρήτη: «Θερμή υποδοχή» σε Τζανακόπουλο με «προδότες» και τον ύμνο της Μακεδονίας
«Γίνατε κολαούζοι της Μέρκελ και των Αμερικανών», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι

«Θερμή» υποδοχή με διαμαρτυρία για τη Μακεδονία έξω από το ξενοδοχείο "Ατλαντίς", επεφύλαξε μία ομάδα πολιτών στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος ταξίδεψε στο νησί προκειμένου να παραβρεθεί στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ηρακλείου για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων με θέμα: «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Μια ομάδα ανθρώπων, με αφορμή και την παρουσία του κ.Τζανακόπουλου, που ήταν στη λίστα με τους ομιλητές, καταφέρθηκαν με χαρακτηρισμούς όπως "προδότες" και "προσκυνημένοι" εναντίον εκείνων που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ τραγούδησαν τον ύμνο της Μακεδονίας και την "Ξαστεριά".

Μεταξύ άλλων, δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και κόσμου που έφθασε στο χώρο του ξενοδοχείου για να παρακολουθήσει την εκδήλωση. 

«Γίνατε κολαούζοι της Μέρκελ και των Αμερικάνων» μεταξύ αυτών που εκστομίστηκαν από τους συγκεντρωμένους διαμαρτυρόμενους, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές - σε ρίμα - και κατά του Σπύρου Δανέλλη ("Δανέλλη προδότη, σε Ελλάδα και Ευρώπη","Προδότη Δανελλη, η Κρήτη δεν σε θέλει" ).

creta1
creta2
creta3


Τζανακόπουλος: Εμβληματική νίκη με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Με το νέο τοπίο που διαμορφώνει η Συμφωνία των Πρεσπών ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ηρακλείου για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων με θέμα: «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη», ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

"Αφήνουμε πίσω μας τα μνημόνια, που διαμόρφωσαν όρους και παράδοξες συμμαχίες. Να δούμε τις συμμαχίες της νέας εποχής. Το μέτωπο που πρέπει να δημιουργήσουμε πρέπει να δει που βρίσκεται η Ευρώπη και η χώρα μας μέσα σε αυτή", ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος και υπογράμμισε: 

"Μετά από μια.εμβληματική μάχη και εμβληματική νίκη που πετύχαμε με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπων, βλέπουμε αυτή την συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στο Ηράκλειο. Πολλαπλασιάζονται αυτές οι εκδηλώσεις σε όλη την Ελλαδα. Η Συμφωνία των Πρεσπων διαμορφώνει δύο μέτωπα: της ευθύνης, του ορθολογισμού, του απτριφσομιυ και της αλληλεγγύης, που επιλύει εκκρεμότητες ετών.

Θεωρήσαμε αναγκαίο να περάσουμε σε μία νέα εποχή στη Βαλκανική. Απέναντι μας είχαμε ένα αντιμετωπο, στο οποίο έδινε τον τόνο μια αλόγιστη ακροδεξιά. Όσοι δεν συμφωνούν με τη Συμφωνία δεν είναι ακροδεξιοί.

Οι πρακτικές βίας μας πήγαν αρκετά χρόνια πίσω. Είναι άθλιες μεθοδεύσεις. Το ρεύμα αυτό είναι γνωστό. Τα φανατικά και μισαλλοδοξα επιχειρήματά τους τα υιοθέτησαν βουλευτές και στελέχη και από τη ΝΔ και δυστυχώς και από το Κίνημα Αλλαγής".

Ο Υπουργός Επικρατείας, συνεχίζοντας ανέφερε: "Στις συζητήσεις μας συμμετείχαν άνθρωποι της φιλελεύθερης διανόησης. Αφήνουμε πίσω μας τα μνημόνια, που διαμόρφωσαν όρους παράδοξες συμμαχίες. Να δούμε τις συμμαχίες της νέας εποχής. Το μέτωπο που πρέπει να δημιουργήσουμε πρέπει να δει που βρίσκεται η Ευρώπη και η χώρα μας μέσα σε αυτή.
Υπάρχει κρίση αντιπροσώπευσης στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα με στρεβλό τρόπο να ανεβαίνει η ακροδεξιά και να εκφράζει τους αποκλεισμένους, μετατρέποντας τη δυσαρέσκειά τους σε ρατσιστικό μισος"

Συνεχίζοντας ανέφερε: "Ο νεοφιλελευθερισμος και οι πολιτικές λιτότητας και αποκλεισμού ανέβασαν την ακροδεξιά. Στη νότια Ευρώπη οικοδομείται από προοδευτικές δυνάμεις μία νέα σχέση με τους πολίτες. Δείτε τι γίνεται στην Πορτογαλία που οι σοσιαλιστές συνεργάζονται με αριστερές δυνάμεις. Και αντίστοιχα στην Ισπανία οι σοσιαλιστές με τους Podemos

Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε αυτοκριτικα την προηγούμενη περιοδο και με έναν κοινό βηματισμό να δώσουμε μάχες απέναντι στην δεξιά και την ακροδεξιά. 
Το νέο μέτωπο πρέπει να πετύχει επαναρρθθμθση της αγοράς εργασίας. Να αποκτήσουν περισσότερα δικαιώματα οι εργαζόμενοι, αλλά και να χτυπήσουμε τη μαύρη εργασία. Να δούμε την ενίσχυση του μισθού ως προϋπόθεση ανάπτυξης, αλλά και το κοινωνικό κράτος.

Αυτά είναι τα ζητήματα που πρέπει να συζητήσουμε για να βρουμε κοινούς βηματισμούς και να ανακτήσουμε τις κοινωνικές αδικίες υπερ αυτών που σήκωσαν δυσανάλογα το βάρος της κρισης".

tzanako

Τα «ευχαριστώ» του Σπύρου Δανέλλη

"Ευχαριστίες" για τα συγκινητικά μηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης που δέχθηκε, εξέφρασε κατά την τοποθέτησή του ο Ηρακλειώτης βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, με αφορμή τα όσα ακολούθησαν την απόφασή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

"Έμεινα πιστός στις αρχές και στη συνείδηση μου" τόνισε ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην οικογένεια μου λέγοντας: "Δεν υπήρξε στιγμή που να αμφισβητήσει ότι ήταν σωστό αυτό που έκανα". 

Σύμφωνα με τον Ηρακλειώτη βουλευτή: "Πρόταγμα των προοδευτικών δυνάμεων για την αποκατάσταση του Ευρωπαϊκού οράματος ειναι ο εκδημοκρατισμός των θεσμών. 
Οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να συνεννοηθούν. Η Ενωμένη Ευρώπη πάρα τους ανοιχτούς λογαριασμούς με το παρελθόν και τις αντιθέσεις, πρέπει να υπάρξουν συγκλίσεις. Ννα επαναρρυθμιστουν οι εργασιακές σχέσεις, να δούμε τις σχέσεις κράτους Εκκλησίας. Είναι κομμάτια από τη βάση για τη δημιουργία του προοδευτικού μετώπου.

Ο κ. Δανέλλης υπογράμμισε ακόμα ότι "η στάση για το Μακεδονικό εκφράζει τις πεποιθήσεις για το μέλλον της χώρας στα Βαλκάνια".
"Θέλουμε να έχουμε φοβικό ρόλο ή καθοριστικοί στη διαμόρφωση της πραγματικότητας;" αναρωτήθηκε και μίλησε για "γιαλαντζί ευρωπαϊκές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γιατί ανήκουν αλά καρτ στη Δυση". 
Όπως είπε "ο Βορίδης μετατρέπει, ως αιχμή του δόρατος, την ΝΔ σε ένα ακροδεξιό κόμμα (από ένα φιλελεύθερο συντηρητικό). Το κόμμα αυτό δεν έχει σχέση με το κεντροδεξιό φιλελευθερισμό".
Χαρακτήρισε "υποκριτική" τη στάση τους στο Μακεδονικό, επισημαίνοντας ότι "ευχονταν να μην πέσει στα χέρια τους η καυτή πατάτα. Κρύβονται οι εσωτερικές τους αντιθέσεις, θέλοντας την εξουσία". 

Αναφερόμενος στο Κίνημα Αλλαγής τόνισε: "η εξυπηρέτηση των ονείρων κάποιου άλλου (ΝΔ) οδηγούν το ΚΙΝΑΛ σε ένα στρατηγικό vertigo και σπάνια φέρνουν αποτελέσματα". 

Είπε ακόμα ότι "το Ποτάμι δεν ανταποκρίθηκε στις μεγάλες προκλήσεις, όπως το Μακεδονικό Ένα κόμμα που δεν εξελίσσεται και δεν εκφράζει την κοινωνία, φθίνει και φεύγει. Υιοθέτησε τη στρατηγική προσέγγισης με τη ΝΔ στο συνέδριο. Και έδειξε σαν να μξν έχει λόγο ύπαρξης. Μια τέτοια επιλογή δεν με αφορά". 

Ο κ. Δανέλλης ανέφερε ακόμα: "Τα λάθη του ΣΎΡΙΖΑ δεν μπορούν να αποτελέσουν την κολυμβήθρα του Σιλωαμ για οσους κυβέρνησαν στο παρελθόν και θέλουν με έναν ρεβανσισμο να επανέλθουν στην.εξουσία. Θα υπάρξει ακροδεξιά όσο υπάρχουν αντιθέσεις Ουτοπικό να νομίζουμε ότι η Παγκοσμιοποίηση μπορεί να γυρίσει πίσω. Περιοχή δράσης θα πρέπει να είναι το υπερεθνικό. Οι προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις πρέπει να βγουν δυναμικά για να απαντήσουν σε φοβικές πολιτικές, σε πολιτικές μισαλλοδοξες και ρατσιστικές".

danelis

Ραγκούσης: Όσο κι αν φωνάζουν τα σκυλιά, το ρεύμα δυναμώνει


"Κάτι πραγματικά σημαντικό συμβαίνει στην κοινωνία, λαμβάνοντας υπόψιν την μεγάλη σας ανταπόκριση" ανέφερε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο πρώην Υπουργός Γιάννης Ραγκούσης. 

Όπως τόνισε: "Υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια, ότι και στην Ελλάδα και διεθνώς έχουν συντελεστεί από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα δυο μεγάλες παρατάξεις: η προοδευτική και η συντηρητική. Και οι δύο έχουν σημαντική κοινωνική αναφορά. Αυτό είναι μια αξεπέραστη αλήθεια. Συνεχίζω να πιστεύω ότι θέλω να ανήκω στην προοδευτική παράταξη, όπως όταν εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου". 

Κατά τον κ. Ραγκούση "κάθε φορά που υπήρχαν ανοιχτά εθνικά θέματα συγκρούονταν δύο λογικές. Η δική μας του προοδευτικού πατριωτισμού και αυτή που είχαμε απέναντι μας"

"Κανείς δεν είναι πιο πατριώτης από εμάς από αυτούς που διαφώνησαν με τη Συμφωνία των Πρεσπων" τόνισε και υπογράμμισε: "Αυτοί που καταψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπων άλλαξαν παράταξη, ξεχνώντας ότι χάρη σε αυτή έφτασαν εκεί που έφτασαν. Δεν άλλαξε λοιπόν παράταξη ο Σπύρος Δανελλης"

Συνεχίζοντας ο πρώην Υπουργός ανέφερε:
"Ενότητα της προοδευτικής παράταξης είναι να πούμε που ανήκουμε και ποιος είναι ο στρατηγικός μας αντίπαλος. Είναι διεστραμμένη πολιτική θέση αυτού που λέει ότι είναι προοδευτικός και λέει ότι έχει στρατηγικό αντίπαλο το ΣΎΡΙΖΑ"

"Ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ούτε ο Κώστας Σημίτης, ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου είπαν ποτέ ότι η Αριστερά είναι στρατηγικός μας αντίπαλος" υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης για να τονίσει "το είπαν όμως ο Βαγγέλης Βενιζέλος και η Φώφη Γεννηματά. Αυτή η προσέγγιση διασπά την προοδευτική παράταξη προς όφελος της συντηρητικής. Εξυπηρετεί την ατζέντα των στρατηγικών μας αντιπάλων".

"Είναι δίκαιο να μειωθεί αδιακρίτως ο ΕΝΦΙΑ σε ένα απλό σπίτι και σε μία βίλα, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης; Αυτή είναι και η πολιτική του Μακρόν που έβγαλε στους δρόμους τα κίτρινα γιλέκα" επεσήμανε και τόνισε ότι "Το ένα προς πέντε (ένας να προσλαμβάνεται για πέντε που συνταξιοδοτούνται) του κ. Μητσοτάκη οδηγεί στην κατάρρευση του κράτους"! 

"Τα επόμενα δέκα χρόνια της χώρας έχουν κριθεί τους προηγούμενους δέκα μηνες" σημείωσε ο κ. Ραγκούσης τονίζοντας: "Είναι νομοτελειακή η πορεία προς την επαναθεμελίωση της προοδευτικής παράταξης. Εγώ δίπλα στον κ. Τζανακοπουλο και στον κ. Δανελλη είναι μία εικόνα που αποτελεί το αυτονόητο. 
Στο τέλος θα έρθουν όλοι κοντά μας. Ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας και της ενότητας μας η πολιτική μας αυτονομία απέναντι στη διαπλοκή και στα παρασιτικά συμφέροντα, που αλωσαν το ΠΑΣΟΚ από το 2011 και μετά. Ο ΣΎΡΙΖΑ δεν έχει αλωθεί. Όσο κι αν φωνάζουν τα σκυλιά, το ρεύμα δυναμώνει"

Πηγή: www.neakriti.gr

ADVERTORIALS