Μητσοτάκης: Τελευταίος εν ενεργεία στρατιωτικός που έγινε υπουργός Άμυνας ήταν στη χούντα!- Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός από το Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: Τελευταίος εν ενεργεία στρατιωτικός που έγινε υπουργός Άμυνας ήταν στη χούντα!- Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός από το Μητσοτάκη

Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ για την επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του υπ. Άμυνας  

 «Θέλω να πω κάτι για τον Αποστολάκη που διορίστηκε καθ υπόδειξη του Καμμένου: ποτέ καμιά κυβέρνηση στη μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο τού στρατεύματος εν ενεργεία στρατιωτικό. Η εξαίρεση Χηνοφώτη ο οποίος πρώτα παραιτήθηκε μετά εξελέγη βουλευτής και μετά πήρε υπουργικά καθήκοντα όχι στο ΥΠΕΘΑ.  Εσείς πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε. Ο τελευταίος που είχε συμβεί το ίδιο ήταν ο Σπαντιδάκης την 21η Απριλίου 1967» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του Σύριζα, Νίκου Φίλη, Νίκου Κοτζιά και Παναγιώτη Κουρουμπλή. 

Μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον λόγο και είπε:  «Ο αρχηγός της ΝΔ υπέπεσε σε κολοσσιαίο ατόπημα. Συνέκρινε τον Αποστολάκη με τον στρατηγό της χούντας κι αυτό είναι μεγάλη προσβολή απέναντι στο φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων και ζητώ να ανακαλέσει γιατί είναι ντροπή».

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του είπε: «Μάλλον δεν καταλάβατε καλά αυτό που είπα. Ο τελευταίος είπα που ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας όντας εν ενεργεία στρατιωτικός ήταν στην Χούντα. Από τότε καμία άλλη κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο. Σέβομαι το Ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ και την πρόταση την κάνατε εσείς. Διαφωνώ μαζί του που αποδέχθηκε την πρόταση, αλλά την πρόταση την κάνατε εσείς. Επίσης, πόσο στοίχισε το σόου με τα Μιράζ. Σε ποιον απέδιδαν τιμή; Στον απερχόμενο Καμμένο;».

ADVERTORIALS