Η απότομη απώλεια προσωπικού εισοδήματος βλάπτει σοβαρά την υγεία - Τι δείχνει αμερικανική μελέτη

Η απότομη απώλεια προσωπικού εισοδήματος βλάπτει σοβαρά την υγεία - Τι δείχνει αμερικανική μελέτη

Η απότομη απώλεια προσωπικού εισοδήματος ενός ανθρώπου αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και την πιθανότητα πρόωρου θανάτου ,όπως προκύπτει από νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι στη Φλόριντα, Ταλί Ελφασί που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό "Circulation", ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 4.000 ανθρώπους ηλικίας 23 έως 35 ετών σε βάθος 15ετίας, στη διάρκεια της οποίας ερευνήθηκαν οι περιπτώσεις που το εισόδημα των συμμετεχόντων είχε απότομα πέσει τουλάχιστον κατά 25%.

Διαπιστώθηκε ότι οι μεγαλύτερες απώλειες προσωπικού εισοδήματος σχετίζονται μέσα στην επόμενη δεκαετία με σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου και υπερδιπλάσιο κίνδυνο για έμφραγμα, εγκεφαλικό, καρδιακή ανεπάρκεια ή άλλη καρδιοπάθεια, σε σχέση με όσους ανθρώπους έχουν σχετικά σταθερό εισόδημα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο, επειδή είναι πιθανότερο να εμφανίσουν απότομα «σκαμπανεβάσματα» στο ατομικό εισόδημά τους.

«Η αστάθεια του εισοδήματος αποτελεί αυξανόμενη απειλή για τη δημόσια υγεία», δήλωσε η Ελφασί και τόνισε ότι μετά το 1980 αυξάνει σταδιακά όχι μόνο η εισοδηματική ανισότητα, αλλά και η εισοδηματική ανασφάλεια.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

zamagias