Λ. Αυγενάκης: Η κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει τα σκάνδαλά της κάτω από το χαλί

Λ. Αυγενάκης: Η κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει τα σκάνδαλά της κάτω από το χαλί

 

«Αποκαλυπτική είναι η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κονδύλια του Αποθεματικού του Προϋπολογισμού, μοιράζονται ως τραπουλόχαρτα.

Ηχητικό: https://youtu.be/3CxuCbkB-50

Η Κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει τα σκάνδαλά της κάτω από το χαλί» επεσήμανε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Και συνέχισε: «Το τελευταίο διάστημα είναι πολύ ξεκάθαρη η στρατηγική της Κυβέρνησης: λασπομαχία - παροχολογία - αναβάθμιση του κάκιστου προφίλ Τσίπρα. Όλα όμως πέφτουν στο κενό.»

Ο Γραμματέας της ΝΔ αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα της ΔΕΠΑ, λέγοντας ότι «προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από γενικεύσεις και αστειάκια. Ο κ. Κιτσάκος στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην επικεφαλής στα λιπάσματα Καβάλας, τα ELFE, ιδιοκτησίας του κ. Λαυρεντιάδη, διορίστηκε από την κυβέρνηση διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ. Στη διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής έδινε φυσικό αέριο από τη ΔΕΠΑ στα ELFE, στην πρώην εταιρία του δηλαδή, και έπαιρνε μεταχρονολογημένες επιταγές, ενώ παράλληλα επιχείρησε να ανταλλάξει δεσμευμένα ακίνητα των ELFE έναντι χρέους που είχαν στη ΔΕΠΑ».

Μάλιστα επεσήμανε: «εναντίον του κυρίου αυτού έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος τόσο για τη διόγκωση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ, όσο και για την απόπειρα παράνομης ανταλλαγής ακινήτων έναντι χρέους προς όφελος της ELFE. Όπως μάλιστα είπε και ο ίδιος, οι Υπουργοί Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σκουρλέτης, Σταθάκης, Τζάκρη και Πιτσιόρλας γνώριζαν».

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είναι υποχρέωσή μας να αναδεικνύουμε τα σκάνδαλα της Κυβέρνησης. Δε θα μείνει τίποτα αναπάντητο. Ούτε το αεροδρόμιο, ούτε η εξαγορά σκοπιανής ζημιογόνου εταιρείας από τη ΔΕΗ, ούτε τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα, ούτε τα παραγγελίες εξοπλιστικών προγραμμάτων του κ. Καμμένου, ούτε η πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, ούτε κανένα».

Ανέφερε επίσης ότι «θα διερευνηθούν όσα συνέβησαν το εξάμηνο Βαρουφάκη, τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο. Δεν βιαζόμαστε δεν θα μπούμε σε διαδικασία εκδικητικότητας, όταν αλλάξει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα στηρίξουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και όποια υπόθεση έχει προκαλέσει ζημία στο Δημόσιο θα διερευνηθεί».

«Οι εκλογές είναι κοντά» -συνέχισε- «και όλοι ξέρουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Είναι εξωπραγματικό να φτάσει αυτή η κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας. Ο,τι πιάνει ο κ. Τσίπρας γίνεται κάρβουνο».

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις δαπάνες του 2017, όπου τα κονδύλια του Αποθεματικού του Κρατικού Προϋπολογισμού, μοιράζονται ως τραπουλόχαρτα.

  • Μεταφορά πίστωσης ύψους 20.000.000,00 ευρώ στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αφορά στην κάλυψη δαπανών λειτουργίας και προγραμμάτων του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
  • Μεταφορά πίστωσης ύψους 23.851.900,00 ευρώ στο ίδιο Υπουργείο, για την καταβολή δαπανών πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, περίπτωση που δεν κρίνεται απρόβλεπτη, δεδομένου ότι αφορά σε προμήθειες συγγραμμάτων προηγουμένων ετών
  • Μεταφορά πίστωσης ύψους 294.120,00 ευρώ στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την κάλυψη δαπάνης πρόσληψης 5 ειδικών συμβούλων-συνεργατών και 5 μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων.
  • Μεταφορά πίστωσης ύψους 64.836.000,00 ευρώ στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για επιχορηγήσεις στις ανώνυμες εταιρείες Ο.ΣΥ. Α.Ε., ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και ΟΑΣΘ Α.Ε. προς κάλυψη άμεσων, ανελαστικών και ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους και ως εκ τούτου προβλέψιμων.
  • Μεταφορά πίστωσης ύψους 61.657.512,00 ευρώ στο ίδιο Υπουργείο, για επιχορήγηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
  • Μεταφορά πίστωσης ύψους 11.153.000,00 ευρώ στο Υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή δαπανών παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών παρελθόντων ετών για τη διακίνηση αλληλογραφίας του Δημοσίου από τα ΕΛΤΑ.
  • Μεταφορά πίστωσης ύψους 11.785.000,00 ευρώ στο Υπουργείο Εσωτερικών για πρόσθετη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.
  • Μεταφορά πίστωσης ύψους 1.575.000,00 ευρώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την πληρωμή αμοιβής δικηγορικής εταιρείας, για την εκπροσώπηση του Ελληνικού Δημοσίου σε Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά την εκδίκαση της προσφυγής της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ» και λοιπών κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της αντίθετης προσφυγής του Ελληνικού Δημοσίου, περίπτωση η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί απρόβλεπτη, κατά το χρόνο ψήφισης του Κρατικού Προϋπολογισμού έτους 2017.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS