Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο. Μεγάλες απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές

Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο. Μεγάλες απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές

Μεγάλες πιέσεις δέχονται οι τιμές των τραπεζών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ευρύτερη αγορά να βρίσκεται στο «κόκκινο»

Λίγο μετά τις 16:00 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,, ενώ η πτώση του επιμέρους δείκτη των τραπεζών υπερβαίνει το 8%.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται κοντά στα επιτρεπτά (limit down), χάνοντας το 23,8% της αξίας της.

Η μετοχή της Eurobank βρίσκεται στο «κόκκινο» κατά σχεδόν 12% ενώ σε πάνω από το 7% ανέρχεται η πτώση της Εθνικής Τράπεζας.

Η πτώση στην Αθήνα έρχεται παρά τα σημάδια ελαφράς ανάκαμψης που παρουσιάζουν τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μετά την πτώση προηγούμενων ημερών που είχε προκαλέσει η ανησυχία για νέα δημοσιονομική σύγκρουση μεταξύ Ιταλίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς για την έκδοση χρέους, που θα ενισχύσει τα κεφάλαιά της, είναι σε τροχιά, ανέφερε η Τράπεζα Πειραιώς την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Στόχος του σχεδίου είναι η ενίσχυση του ισολογισμού της τράπεζας και η αύξηση της κεφαλαιακής βάσης της. Η τράπεζα έχει κάνει σημαντική πρόοδο σε όλα τα μέτωπα όσον αφορά στην εφαρμογή του σχεδίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Χρήστος Μεγάλου στο Reuters.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Πειραιώς, που έχει υποβληθεί στους επόπτες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, περιλαμβάνει την έκδοση χρέους, μεταξύ άλλων μέτρων, αναφέρει το πρακτορείο.

«Η τράπεζα είναι σε συνεχή διάλογο με τις εποπτικές Αρχές και παρακολουθεί τις κεφαλαιαγορές για να βρει το παράθυρο ευκαιρίας έκδοσης μέσου άντλησης κεφαλαίων (non-dilutive capital instrument issuance) που περιλαμβάνεται στο σχέδιο», δήλωσε ο κ. Μεγάλου. Η Πειραιώς έχει αυξήσει τη βάση των καταθέσεων της κατά περίπου 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Έχει μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs), που περιλαμβάνουν τα δάνεια που είναι ληξιπρόθεσμα για περισσότερο από 90 ημέρες και τα αναδιαρθρωμένα δάνεια που είναι πιθανόν να γίνουν «κόκκινα», κατά περισσότερο από 5 δισ. ευρώ, που είναι η μεγαλύτερη μείωση από οποιαδήποτε τράπεζα στην Ελλάδα, δήλωσε ο κ. Μεγάλου.

skai.gr

ADVERTORIALS