Πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Πρώτο κουδούνι για το νέο σχολικό έτος σήμερα στα σχολεία της χώρας, έχοντας γίνει 16.500 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και άλλες 3.000 βοηθητικού προσωπικού. Ωστόσο, τα κενά σε προσωπικό –υπολογίζονται σε 7.000 από τις ομοσπονδίες– παραμένουν. Επίσης, υπάρχουν σοβαρά ποιοτικά ελλείμματα. Ενδεικτικά, όπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής, απαιτείται ουσιαστική ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου ώστε όλα τα τμήματά του να λειτουργήσουν με την έναρξη της χρονιάς. Ταυτόχρονα, αίτημα της ΔΟΕ είναι η ελάφρυνσης της ύλης.

Επίσης, οι θέσεις στα προγράμματα παράλληλης στήριξης (για μαθητές με ειδικές ανάγκες) θα καλυφθούν στο 50%. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι ελλείψεις υπολογίζονται σε 2.000 και, όπως δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, λείπουν καθηγητές σε κρίσιμα μαθήματα, όπως φιλόλογοι, μαθηματικοί και βιολόγοι.

Σύμφωνα επίσης με τον ίδιο, αποκρύφθηκαν κενά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Χθες, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε ότι οι διορισμοί μονίμων θα ξεπεράσουν τις 4.500 (πάνω από τον αριθμό που έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ) και ότι θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο του 2019. Το σύστημα διορισμών θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο και θα πριμοδοτηθεί η προϋπηρεσία. Τέλος, στο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά ο κ. Γαβρόγλου εστίασε στο πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού.

ADVERTORIALS