Συγκλονιστικές ιστορίες από την τραγωδία στην Ανατ. Αττική: «Έτσι χάσαμε τους ανθρώπους μας»!

Συγκλονιστικές ιστορίες από την τραγωδία στην Ανατ. Αττική: «Έτσι χάσαμε τους ανθρώπους μας»!

Άγνωστες ιστορίες ανθρώπων που έσβηναν «αβοήθητοι» μέσα στις φλόγες, φέρνει στο φως το lawandorder.gr. Συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την Ανατολική Αττική στις 23ης Ιουλίου και προκάλεσε εκατόμβη θυμάτων, περιγράφουν στις μηνύσεις που έχουν καταθέσει στην εισαγγελία Πρωτοδικών, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι δικοί τους άνθρωποι- σύζυγοι, μητέρες, παππούδες και παιδιά - περικυκλώθηκαν από τις φλόγες χάνοντας με τον πλέον φρικτό τρόπο τις ζωές τους, μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας. Κάθε περιστατικό και ένας θρήνος, κάθε ιστορία και μια ανοιχτή πληγή για αυτούς που έμειναν πίσω...

Επέστρεψε να πάρει τα κλειδιά του και απανθρακώθηκε

Στην τελευταία μήνυση που κατατέθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών από 16 συγγενείς οκτώ θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, περιγράφεται η τραγική ιστορία ενός άνδρα, συζύγου και πατέρα δυο παιδιών, που η μοίρα ήθελε να βρεθεί στην «καρδιά» της καταστροφής από μια αβλεψία.

Όπως περιγράφουν στη μήνυση τα μέλη της οικογένειας του, ο δικός τους άνθρωπος διατηρούσε εξοχικό στη Νέα Μάκρη, το οποίο είχε επισκεφθεί το πρωί της 23ης Ιουλίου μαζί με τη σύζυγό του για κάποιες τεχνικές εργασίες. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο ίδιος και η σύζυγός του αφού έκαναν τις δουλειές τους στο εξοχικό τους, επέστρεψαν στο σπίτι τους στην Αγία Παρασκευή. Λίγο αργότερα όμως διαπίστωσαν πως είχαν ξεχάσει τα κλειδιά τους στο εξοχικό τους. Τότε ο πατέρας πήρε το αυτοκίνητο μόνος του και πήγε στη Νέα Μάκρη για να πάρει τα κλειδιά που είχε ξεχάσει.

Αυτή όμως έμελλε να ήταν και η τελευταία φορά που ο άτυχος άνδρας θα οδηγούσε προς το εξοχικό του. Περιγράφουν στη μήνυσή τους οι συγγενείς του: «Όταν βρέθηκε στη Λ. Μαραθώνος και ενώ τη διέσχιζε κανονικά προς Ν. Μάκρη, η εκεί Τροχαία τον οδήγησε υποχρεωτικά όπως και τους άλλους οδηγούς προς το Μάτι, το οποίο κατά τη στιγμή εκείνη, και λίγο πριν, φλέγονταν στη κυριολεξία, κάτι, όμως, που δεν γνώριζε ο ίδιος και δεν ήταν δυνατόν να το γνωρίζει, αλλά έδειξε εμπιστοσύνη στη Τροχαία. Όταν έφτασε ο σύζυγος και πατέρας μας στο Μάτι εγκλωβίστηκε στη κυριολεξία, λόγω του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος και επειδή είδε πολύ κοντά του τη φωτιά και τους καπνούς βγήκε από το αυτοκίνητό του μήπως και σωθεί. Δυστυχώς, τόσο αυτός όσο και άλλα 25 άτομα, βρήκαν στο σημείο εκείνο τραγικό θάνατο διά της πλήρους και βασανιστικής απανθράκωσης τους. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε τελείως καμένο όπως και τα άλλα αυτοκίνητα...».

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο lawandorder.gr


ADVERTORIALS