Κοντονής για Γιαννιτσά:Οχτώ νεοναζί θαυμαστές του Χίτλερ, και καμιά δεκαριά ακροδεξιοί της ΝΔ ήταν στα Γιαννιτσά

Κοντονής για Γιαννιτσά:Οχτώ νεοναζί θαυμαστές του Χίτλερ, και καμιά δεκαριά ακροδεξιοί της ΝΔ ήταν στα Γιαννιτσά

Στα επεισόδια εναντίον του στα Γιαννιτσά, την περασμένη Τρίτη, αλλά και στα επεισόδια κατά άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρθηκε την Κυριακή ο Σταύρος Κοντονής, μιλώντας για καταγέλαστες αντιδράσεις.

«Οχτώ νεοναζί θαυμαστές του Χίτλερ, και καμιά δεκαριά ακροδεξιοί της ΝΔ ήταν στα Γιαννιτσά» τόνισε, αναφέροντας ότι δεν τον νοιάζουν μεμονωμένες αντιδράσεις που συνδυάζονται με τραμπουκισμό και βία. «Είναι περιθωριακές και καταγέλαστες» σημείωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Μακεδονίας.

«Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να διαιωνιστεί σύνθετη ονομασία με το Μακεδονία που θα περιορίζεται μονό στις διακρατικές σχέσεις Ελλάδας – Σκοπίων, ή μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό – πάγια θέση όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών- έναντι πάντων» δήλωσε. «Δεν υπάρχει θέμα εθνότητας, ησυμφωνία διαλαμβάνει μόνο το θέμα της ιθαγένειας» είπε ο κ. Κοντονής.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι οι 180 ψήφοι που ζητά ο Πάνος Καμμένος για την ψήφιση της συμφωνίας δεν είναι συνταγματική επιταγή. «Δεν είναι συνταγματική επιταγή επειδή το λέει ο κ. Καμμένος» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η μη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία είναι πλέον μαξιμαλιστική, το είχε πει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέροντας μάλιστα ότι ο Σαμαράς ‘’τα έκανε μούσκεμα’’» σχολίασε ο υπουργός.

«Στο εξωτερικό αντιμετώπισαν με διθυράμβους τη συμφωνία του Eurogroup»

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup, είπε ότι είχε μόνο με διθυράμβους στο εξωτερικό. «Ας περιοριστούμε σε αυτά που λένε οι διεθνείς αναλυτές… Δεν γίνεται να έχουμε θετικές αναλύσεις και σχόλια στο εξωτερικό, και ανακοινώσεις και αναλύσεις στο εσωτερικό που κινούνται από την καταστροφή έως την απολυτή καταστροφή» είπε.

«Με βάση τη συμφωνία η αξιοπιστία της οικονομίας αυξάνει, μετακυλίεται η πληρωμή οφειλών του δημοσίου, και με τη σημαντική αύξηση αποθεματικών δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή που σήμαινε τέταρτο μνημόνιο. Αυτό δίνει μήνυμα σταθερότητας στις αγορές» παρατήρησε.

«Η Ελλάδα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία» είπε ο κ, Κοντονής, ενώ κατήγγειλε τη ΝΔ ότι προσπάθησε να εμποδίσει τη συμφωνία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ακόμα ότι είναι ώριμη το θέμα της συζήτησης του διαχωρισμού κράτους - Εκκλησίας.

skai.gr

ADVERTORIALS