Κοτζιάς: Τι επιδίωκαν οι 4.000 διαδηλωτές στο Πισοδέρι; Να παρεμποδίσουν την υπογραφή της συμφωνίας;

Κοτζιάς: Τι επιδίωκαν οι 4.000 διαδηλωτές στο Πισοδέρι; Να παρεμποδίσουν την υπογραφή της συμφωνίας;
 
Σχεδόν δικαιωμένος δήλωσε ο υπουργός των Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για την μικρή, όπως εμμέσως υποστήριξε, συμμετοχή των πολιτών στη σημερινή διαδήλωση στο Πισοδέρι Φλώρινας. 

«Από το ένα εκατομμύριο πήγαμε στις 100.000 και τώρα στις 4.000. Αυτό δείχνει ότι ο ελληνικός λαός σπάει τα στερεότυπα που του έχουν δημιουργήσει» τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, με τον οποίο είχε συνομιλία στις Πρέσπες.

 
Ο κ. Καρυπίδης επισήμανε ότι οι πληροφορίες που διακινήθηκαν μέσω social media περί νεκρής γυναίκας στη διαδήλωση στο Πισοδέρι είναι fake news. Ενώ ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ενημέρωνε τον υπουργό Εξωτερικών για τους πολίτες που τραυματίστηκαν στα επεισόδια με τους αστυνομικούς, ο Νίκος Κοτζιάς επέρριψε όλη την ευθύνη στους διαδηλωτές, αθωώνοντας a priori τους άνδρες των ΜΑΤ. «Γιατί τραυματίες; Γιατί υπήρξε συμπλοκή; Γιατί επιδιωκόταν συμπλοκή; Οι πολίτες τι επιδίωκαν; Διαμαρτυρία ήταν ή προσπάθεια παρεμπόδισης της συμφωνίας;» ήταν τα ερωτήματα που έθετε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη. 

Δείτε το βίντεο με τη συνομιλία Κοτζιά-Καρυπίδη:

 
 




4486755
4486753
4486754
4486705
 Protothema.gr 
ADVERTORIALS