Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους -Διαδήλωσαν για τη Μακεδονία σε 23 πόλεις [εικόνες]

Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους -Διαδήλωσαν για τη Μακεδονία σε 23 πόλεις [εικόνες]

Για την ελληνικότητα της Μακεδονίας διαδήλωσαν χιλιάδες Ελληνες πολίτες σε 23 πόλεις της χώρας.

Οι πολίτες με τα συλλαλητήρια αντέδρασαν έντονα στην κυοφορούμενη λύση της κυβέρνησης στο ονοματολογικό με τα Σκόπια, όπου όλα δείχνουν ότι θα περιέχει την λέξη «Μακεδονία».

Τη διοργάνωση είχε αναλάβει η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», η οποία κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν με ελληνικές σημαίες και χωρίς κομματικά σύμβολα.

Το κεντρικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην Πέλλα, με περισσότερους από 3.000 πολίτες στους δρόμους. Στη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκε μάλιστα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ συνθήματα ακούστηκαν κατά του Αλέξη Τσίπρα. Μεταξύ άλλων ομιλητών, ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι παραχαράσσει την ιστορία, όταν λέει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είχε αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα, το 1977.

Παράλληλα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε Έδεσσα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα στη Μακεδονία, αλλά και σε Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.

Φωτογραφίες από την Πέλλα

Φωτογραφίες από τη Βέροια

Φωτογραφίες από τα Ιωάννινα και τη Ρόδο

Φωτογραφίες από την Καβάλα

Φωτογραφίες από Πτολεμαϊδα και Κιλκίς

  

 iefimerida.gr 


 

ADVERTORIALS