Γαλλικός Τύπος: Η Γαλλία δεν παραχωρεί φρεγάτες στην Ελλάδα

Γαλλικός Τύπος: Η Γαλλία δεν παραχωρεί φρεγάτες στην Ελλάδα

Σύμφωνα την ιστοσελίδα Mer et Marin, που ειδικεύεται σε θέματα Ναυτικού, η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραχώρησης των δύο φρεγατών.

 Ερωτηματικά προκαλούν δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπου που θέλουν την υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί να διαψεύδει ότι το Παρίσι πρόκειται να μισθώσει δύο φρεγάτες FREMM στην Ελλάδα το καλοκαίρι.

Σύμφωνα την ιστοσελίδα Mer et Marin, που ειδικεύεται σε θέματα Ναυτικού, η κ. Παρλί έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραχώρησης των δύο φρεγατών.

Πηγή της ιστοσελίδας αποκάλεσε τις ελληνικές αξιώσεις «παντελώς ανεδαφικές». Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση με την θέση του γαλλικού ΥΕΘΑ.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως τυχόν παραχώρηση των φρεγατών θα μείωνε την επιχειρησιακή επάρκεια του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται πάντως πως ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης έχει επανειλημμένα μιλήσει για επικείμενη μίσθωση των δύο πλοίων, αναφέροντας μάλιστα στην «Αυγή» της περασμένης Κυριακής πως είχε προηγηθεί «ολόκληρη διαδικασία» για να υπάρξει συμφωνία

www.skai.gr

ADVERTORIALS