Τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς θα επισκεφθεί σήμερα ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως

Τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς θα επισκεφθεί σήμερα ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως

 

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου οπότε και συνελήφθησαν στον Έβρο θα επισκεφθεί σήμερα ο μητροπολίτης της πόλης Αμφιλόχιος, όπως ανακοίνωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο μήνυμά του για την Ανάσταση.

Όπως είπε ο κ. Βαρθολομαίος η επίσκεψη θα γίνει μετά από άδεια των τουρκικών αρχών αφού πρώτα χρειάστηκαν επίμονες προσπάθειες ημερών.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε, επίσης, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί σύντομα «να επιστρέψουν στις οικογένειές τους και στα καθήκοντά τους».

«Την Πασχαλινή χαρά μας επαυξάνει το γεγονός ότι χθες, Μεγάλη Παρασκευή, μας δόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η άδεια, ώστε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπός μας, να επισκεφθεί αύριο τους δύο κρατουμένους Έλληνες Ορθοδόξους στρατιωτικούς, Δημήτριο και Άγγελο, για να τους πει το ''Χριστός Ανέστη'' και να τους μεταφέρει τον ασπασμό και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας, μαζί με την ευχή της σύντομα να επιστρέψουν στις οικογένειες και στα καθήκοντά τους. Αυτήν την απάντηση την περιμέναμε από την Άγκυρα πολλές ημέρες και χαιρόμαστε που ήλθε μαζί με την Ανάσταση. Εκφράζουμε την ικανοποίηση και τη χαρά μας και τη συγκίνησή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος.

ADVERTORIALS