Έκρηξη στην Ευελπίδων - Από την προκήρυξη ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ.

Έκρηξη στην Ευελπίδων - Από την προκήρυξη ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ.

Υπολείμματα ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ ότι βρέθηκαν σε φυλάκιο που βρίσκεται ανάμεσα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και το Πεδίον του Άρεως.

Πρόκειται για τη βόμβα που εξερράγη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου η οποία ωστόσο δεν έγινε αντιληπτή από την ΕΛ.ΑΣ. παρά μόνο μετά την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / FAI-FRI» η οποία σε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κάνει λόγο για «ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό στην πίσω πλευρά της Ευελπίδων» τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, 24 Μαρτίου.

Η αστυνμία έστειλε δυνάμεις στο σημείο και την έρευνα για το περιστατικό ανέλαβε η αντιτρομοκρατική

Όπως αναφέρει η οργάνωση στην προκήρυξη «τοποθετήσαμε σε φυλάκιο στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων της Ευελπίδων, ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής έντασης, με σχεδόν μισό κιλό μαύρο μπαρούτι. Γνωρίζουμε πως ο μηχανισμός μας λειτούργησε επιτυχώς, καθώς, ενώ ήδη είχαμε απομακρυνθεί αρκετά απ' το σημείο, ακούσαμε τον ήχο της έκρηξης, ακριβώς στον χρόνο όπου είχαμε ρυθμίσει το ρολόι και την είχαμε υπολογίσει να πραγματοποιηθεί. Δε γνωρίζουμε όμως τα υλικά της αποτελέσματα, καθώς η ενέργειά μας αποσιωπήθηκε από τα καθεστωτικά».

Συμπληρώνουν επίσης ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς Γιαγτζόγλου, Ντάλιο, Ρωμανό, Πολίτη, Χαρίση, Γ. Τσάκαλο, αλλά και τις εκκενώσεις των υπό κατάληψη κτιρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

ADVERTORIALS