Bloomberg: Η ελληνική οικονομία η 5η πιο μίζερη στον κόσμο

Bloomberg: Η ελληνική οικονομία η 5η πιο μίζερη στον κόσμο

Τα... πρωτεία της πιο δυστυχισμένης χώρας κατέχει η Βενεζουέλα και ακολουθούν Νότια Αφρική, Αργεντινή και Αίγυπτος
Στις χειρότερες οικονομίες του κόσμου, δηλαδή μεταξύ εκείνων με τις πιο δυσοίωνες προοπτικές για το 2018, περιλαμβάνεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Bloomberg Misery Index.

Ενώ την περσινή χρονιά η Ελλάδα βρισκόταν στην 6η θέση παγκοσμίως (πίσω από τις Βενεζουέλα, Αίγυπτο, Αργεντινή, Νότια Αφρική και Ουκρανία) με «βαθμολογία μιζέριας» 22,7, φέτος η βαθμολογία πέφτει, μεν στο 20, 6, αλλά -όπως προκύπτει από τον πίνακα του Bloomberg- η χώρα μας ανεβαίνει μια θέση στο δείκτη μιζέριας, φτάνοντας στην 5η θέση, όπου «συγκατοικεί» με τη γείτονα Τουρκία.

Ο συγκεκριμένος δείκτης υπολογίζει τις προοπτικές των οικονομιών, κυρίως βάσει του πληθωρισμού και της ανεργίας.

Η άνοδος των τιμών συνιστά κάτι παραπάνω από απλή απειλή για την παγκόσμια οικονομία φέτος, μεγαλύτερη από ό, τι η ανεργία, σύμφωνα με τον "δείκτη δυστυχίας" του Bloomberg. Στον αντίποδα, η Ταϊλάνδη είναι η λιγότερο μίζερη οικονομία του πλανήτη, κι ακολουθούν η Σιγκαπούρη, η Ιαπωνία κι η Ελβετία.

Ο δείκτης δυστυχίας του Bloomberg βασίζεται στην παλαιά αντίληψη ότι ο χαμηλός πληθωρισμός και η ανεργία γενικά δείχνουν πόσο καλή είναι η κατάσταση μιας οικονομίας. Μερικές φορές, φυσικά, ένα σκέτο ποσοστό, μπορεί να είναι παραπλανητικό σε οποιαδήποτε κατηγορία: Οι επίμονα χαμηλές τιμές μπορεί να είναι σημάδι φτωχής ζήτησης και, για παράδειγμα, η χαμηλή ανεργία δεσμεύει τους εργαζόμενους που θέλουν να στραφούν σε καλύτερες θέσεις εργασίας.

Τα αποτελέσματα σε μεγάλο βαθμό σηματοδοτούν μια παγκόσμια οικονομική προοπτική που παραμένει συνολικά αισιόδοξη: Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ετήσια αύξηση 3,7% παγκοσμίως το 2018.

newmoney.grleast miserable

 
ADVERTORIALS