Τσίπρας: Μήνυμα στην Άγκυρα από το υπ.Ναυτιλίας

Τσίπρας: Μήνυμα στην Άγκυρα από το υπ.Ναυτιλίας

Την ηγεσία και τη δύναμη του Λιμενικού Σώματος συνεχάρη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις επιτυχίες τους, ενώ έστειλε και μήνυμα στην Αγκυρα μετά το περιστατικό στα Ίμια.

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε ομιλία προς τα στελέχη του Λιμενικού. Τους συνεχάρη για την ψυχραιμία που επέδειξαν στο περιστατικό στα Ίμια και έστειλε μήνυμα τόσο στην Άγκυρα όσο και προς τους διεθνείς συμμάχους.

"Ως Έλληνες υπερασπίζουμε τις αξίες που γεννήθηκαν στον τόπο μας και αποτελούν αξίες ολόκληρης της Οικουμένης.

Η παρουσία του Λιμενικού σώματος είναι ζωτικής σημασίας. Η ακτοφυλακή καθημερινά είναι στην πρώτη γραμμή, εγγυητής της ασφάλειας στα θαλάσσια σύνορά μας. Σε στενή συνεργασία με την Frontex.

Στα θαλάσσια σύνορα ολόκληρης της ΕΕ, διότι τα δικά μας ανατολικά σύνορα είναι τα ανατολικά σύνορα της ΕΕ και αυτό πρέπει να το λαμβάνουν υπόψη όλοι όσοι φαντάζονται γκρίζες ζώνες και αμφισβητούν κανόνες του διεθνούς Δικαίου.

Οι προκλήσεις έναντι κράτους μέλους της ΕΕ είναι και ενάντια την ΕΕ

Το πρόσφατο περιστατικό ήταν αποτέλεσμα μιας ανεύθυνης στάσης από την πλευρά της τουρκικής ακτοφυλακής που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το μήνυμά μας είναι σαφές: Οι άνδρες του λιμενικού βρίσκονται στο αιγαίο για να σώσουν ζωές όχι να θέτουν σε κίνδυνο ζωές. Δεν θα ανεχτούμε καμία αμφισβήτηση της εδαφικής μας ακεραιότητας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Δεν παίζει παιχνίδια η Ελλάδα

Είναι στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ με διεθνείς συμμαχίες. Αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή. Αυτό κάποιους τους ενοχλεί. Η αναβαθμισμένη θέση της Ελλάδας. Τους καλούμε να συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα.

Επιβάλλεται σεβασμός στο διεθνές Δίκαιο.

Με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα διαφυλάξουμε την ασφάλεια στην περιοχή μας. Το Λιμενικό θα συνεχίσει να σώζει ανθρώπινες ζωές και να επιτηρεί τα σύνορα της χώρας, επιδεικνύοντας θάρρος και πατριωτική ευθύνη. Με ψυχραιμία, επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Στις κρίσιμες στιγμές η επίδειξη ψυχραιμίας είναι στάση γενναιότητας.

Αντιθέτως, η θρασύτητα και η προκλητικότητα δεν αποτελεί μόνο στάση ανευθυνότητας αλλά και στάση δειλίας, ας το κρατήσουν αυτό κάποιοι".

Η επίσκεψη θεωρείται μήνυμα προς την Τουρκία, προκειμένου να τονιστεί η ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς σε παρόμοιες κρίσεις.

ADVERTORIALS