Ένταση με μέλη του «Δεν πληρώνω» σε συμβολαιογραφείο - «Ελάτε κορίτσια» λένε τα ΜΑΤ. BINTEO

Ένταση με μέλη του «Δεν πληρώνω» σε συμβολαιογραφείο - «Ελάτε κορίτσια» λένε τα ΜΑΤ. BINTEO

 

Τους πήραν σηκωτούς με περιπολικά στη ΓΑΔΑ

Έγιναν οχτώ προσαγωγές - «Ο αγώνας δεν τελειώνει, οι αστυνομικοί είναι μπράβοι των συμβολαιογράφων, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνουν ο τάφος τους» φώναζαν οι προσαχθέντες
Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης όταν μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» επιχείρησαν να αποκλείσουν την είσοδο συμβολαιογραφείου στην οδό Καποδιστρίου 18 στην Αθήνα γιατί, όπως έλεγαν, διεξαγόταν πλειστηριασμός α΄ κατοικίας 65τ.μ. στην Κυψέλη αξίας 33.000 ευρώ.

Οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από το γραφείο κάποια στιγμή ξεκίνησαν να τους απωθούν και όταν κάποιες γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν οι αστυνομικοί τους απάντησαν «πάμε κορίτσια».
Η ένταση συνεχίστηκε όταν τα μέλη του «Δεν πληρώνω» κατέβηκαν στην είσοδο του κτηρίου με τους αστυνομικούς να τους εγκλωβίζουν εκεί.

Λίγα λεπτά αργότερα στην οδό Καποδιστρίου έφτασε ένα περιπολικό με το οποίο προσήχθησαν αρχικά τα δύο ηγετικά μέλη του κινήματος, τα αδέρφια Παπαδόπουλοι, που μέσα από το όχημα έστειλαν το μήνυμα ότι «ο αγώνας δεν τελειώνει», έκαναν λόγο για «ντροπή του Τσίπρα» και χαρακτήρισαν «μπράβους των συμβολαιογράφων» τους άνδρες των ΜΑΤ.

Με ένα δεύτερο περιπολικό προσήχθησαν στη συνέχεια και άλλα μέλη του «Δεν πληρώνω» που φώναξαν πριν την αναχώρησή τους «δεν θα περάσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνουν ο τάφος τους ».

Συνολικά από το σημείο προσήχθησαν οχτώ διαδηλωτές που μεταφέρθηκαν στο κτήριο της ΓΑΔΑ.

protothema.gr

ADVERTORIALS