Μια ματιά στο εσωτερικό του Μαρ α Λάγκο του Τραμπ -128 δωμάτια, χρυσό από το ταβάνι ως το πάτωμα. ΦΩΤΟ

Μια ματιά στο εσωτερικό του Μαρ α Λάγκο του Τραμπ -128 δωμάτια, χρυσό από το ταβάνι ως το πάτωμα. ΦΩΤΟ

Extravagant γάμοι, επίσημες κρατικές επισκέψεις και ένα ντεκόρ που θυμίζει παλάτι της Μέσης Ανατολής. Πώς είναι όμως το θέρετρο και δεύτερο σπίτι του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ;

Όταν ο Αμερικανός πρόεδρος και η οικογένειά του δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, δεν έιναι στο σπίτι τους ή δεν παίζουν γκολφ στο Νιού Τζέρσεϊ, σίγουρα θα βρίσκονται στο Mar-a-Lago Club, το παραθαλάσσιο θέρετρο που ονομάζεται «ο χειμερινός Λευκός Οίκος».

Το συγκεκριμένο θέρετρο στο Παλμ Μπιτς, το οποίο χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μέγαρο στη Φλόριντα, χρησιμεύει ως μέρος απόδρασης της Πρώτης οικογένειας και ο Ντόναλντ Τραμπ το έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές για να φιλοξενήσει σημαντικά πρόσωπα και ηγέτες του κόσμου.

Αλλά πρώτα απ’ όλα, το Mar-a-Lago είναι ένας πολυτελέστατος χώρος. Με τα αμέτρητα δωμάτια και αίθουσες, είναι ένας χώρος που χτίστηκε για να εντυπωσιάσει.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο συγκρότημα και τι χρειάζεται για να γίνει κανείς μέλος:

Το Mar-a-Lago είναι ένα κτήμα 80 στρεμμάτων με 128 δωμάτια. Ο κληρονόμος του Post Cereal το έχτισε το 1927 και καλύπτει όλο το πλάτος του νησιού Παλμ Μπιτς, το οποίο εκτείνεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό μέχρι το Intercoastal Waterway.

Ο Τραμπ αγόρασε το ακίνητο και όλα τα έπιπλα αντίκες το 1985 καταβάλλοντας μόλις 8 εκατομμύρια δολάρια.

Σήμερα, χρησιμεύει ως παιδική χαρά της οικογένειας Τραμπ, αλλά είναι επίσης ανοιχτό σε άτομα που είναι μέλη του club. Πίσω στη δεκαετία του 1990, οι εγγραφές των μελών στοίχιζαν 50.000 δολάρια, αλλά ανέβηκαν στα 200.000 δολάρια μετά την εκλογή του Τραμπ. Τα μέλη πρέπει να πληρώνουν επίσης ετήσια συνδρομή 14.000 δολαρίων και μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πισίνες, στις παραλίες, στις τραπεζαρίες και τα ιδιωτικά δωμάτια. Μπορούν επίσης, να νοικιάσουν το θέρετρο για εκδηλώσεις όπως γάμους, bar mitzvahs και φιλανθρωπικά γκαλά.

Ο Τραμπ το χρησιμοποίησε επίσης για να φιλοξενήσει πολυάριθμες εκδηλώσεις κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Για τους περισσότερους, όμως, η πρόσβαση στο club σταματά στην είσοδό του.

Όσοι όμως καταφέρουν να μπουν μέσα, εντυπωσιάζονται από την απίστευτη κεντρική είσοδο με νεογοτθικές και ανδαλουσιανές πινελιές.

Στο εσωτερικό του, η διακόσμηση θυμίζει ευρωπαϊκά παλάτια συνοδευόμενα με ακριβά έπιπλα αντίκες. Το κύριο σαλόνι του club διαθέτει επίσης ψηλά ταβάνια και επιχρυσωμένα σχέδια πάνω από κάθε τοίχο. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια, χρησιμοποίησαν την μεγαλοπρεπή βιβλιοθήκη για να τηλεφωνήσουν σε παιδιά την παραμονή των Χριστουγέννων.

Δεν είναι όμως όλα τα δωμάτια τόσο πλούσια. Αυτός ο εσωτερικός χώρος είναι εκεί που ο Τραμπ συγκεντρώθηκε με τους συμβούλους του για να δώσει εντολή για πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία απαντώντας σε αυτό που οι ΗΠΑ θεώρησαν ως χημικές επιθέσεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ στο ίδιο του το λαό.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φιλοξένησε επίσης στο θέρετρο παγκόσμιους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Κινέζου προέδρου Σι Ζινπίνγκ και του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε. Μάλιστα, καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του Κινέζου προέδρου σε μια βασιλική νεο-μπαρόκ αίθουσα στο θέρετρο.

Μπορεί να μην έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες της επίσκεψης, ωστόσο, όλοι πήραν μια ματιά στο πολυτελές γεύμα και τα σερβίτσια που χρησιμοποιήθηκαν στο επίσημο γεύμα.

Ένα άλλο στοιχείο, ενδεικτικό του χαρακτήρα του Τραμπ, είναι πως σε όλο το κτίριο, το σήμα του Αμερικανού προέδρου βρίσκεται παντού.

Δεν είναι λοιπόν, καθόλου περίεργο, που ο Τραμπ και η οικογένειά του ταξιδεύουν τόσο συχνά εκεί, μακριά από τις «επιθέσεις» και τα δράματα της Ουάσινγκτον.iefimerida.gr

CENTRUM