Η Ελένη Φουρέιρα με την Κύπρο στη Eurovision. ΦΩΤΟ

Η Ελένη Φουρέιρα με την Κύπρο στη Eurovision. ΦΩΤΟ

Η Ελένη Φουρέιρα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη φετινή Eurovision στη Λισαβόνα. Σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, μετά τις αλλεπάλληλες αρνήσεις της Έλενας Παπαρίζου και της Τάμτα, το ΡΙΚ εν τέλει ήρθε σε συμφωνία με την ποπ τραγουδίστρια, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Panik Records μεταξύ του καναλιού και της δισκογραφικής εταιρείας. Μάλιστα, λέγεται ότι το «όχι» της Έλενας Παπαρίζου οδήγησε τον Ελληνοσουηδό συνθέτη του dance/ethnic τραγουδιού Fuego να επιλέξει την Ελένη Φουρέιρα ως εναλλακτική λύση.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια στο μεταξύ, είχε πολλάκις εκφράσει την πρόθεσή της να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό και μέσω συνεντεύξεων αλλά και έμπρακτα. Θυμίζουμε ότι το 2010 είχε θέσει υποψηφιότητα μαζί με τον Μάνο Πυροβολάκη και τον ράπερ Don't Ask με το τραγούδι «Κιβωτός του Νώε/Noa's Ark», τρία χρόνια μετά έκανε ντουέτο με τη Ρουσλάνα στον ελληνικό τελικό, ενώ το 2015 πραγματοποίησε τη δική της διασκευή στην ισραηλίτικη συμμετοχή «Golden boy».

Την ελληνική συμμετοχή από την άλλη, διεκδικούν οι Αρετή Κετιμέ, Γιάννα Τερζή και Χοροσταλίτες. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο λέγεται πως οι δισκογραφικές εταιρείες είναι αυτές που θα χρειαστεί να καλύψουν τα έξοδα για το γύρισμα του video clip για την EBU, αλλά και όσα θα προκύψουν για τη μετακίνηση και διαμονή της ελληνικής αποστολής. Ο τελικός έχει προγραμματισθεί για τις 16 Φεβρουαρίου.

CENTRUM