Έτοιμη να πέσει η αυλαία για τα θρυλικά «παπάκια» των 50 κυβικών;

Έτοιμη να πέσει η αυλαία για τα θρυλικά «παπάκια» των 50 κυβικών;

Οι νέοι αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων απειλούν τα θρυλικά «παπάκια» που εκτόξευσαν την Honda στη θέση της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρείας μοτοσικλετών διεθνώς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Honda, η Yamaha και η Suzuki θα αποσύρουν φέτος πολλά από τα μοντέλα τους των 50 κυβικών και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να τα καταργήσουν όλα, καθώς το κόστος για να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες είναι ασύμφορο.

«Με κάποιο τρόπο, καταφέραμε να προσαρμοστούμε στους νέους κανόνες ως έναν βαθμό, αλλά πέρα από αυτό, τεχνολογικά έχουμε φτάσει στα όρια εκείνου που μπορούμε να κάνουμε» τόνισε ο Noriaki Abe της Honda και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε κάτι άλλο για το προϊόν ώστε οι καταναλωτές να μείνουν ικανοποιημένοι».

Στην Ιαπωνία οι πωλήσεις καταποντίστηκαν κατά 94% πέρσι με 162.130 μηχανάκια έναντι 2,8 εκατομμυρίων που πωλούνταν το 1982, σύμφωνα με στοιχεία τω ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Το 60% των μοτοσικλετών πενήντα κυβικών που πουλήθηκαν πέρσι ήταν Honda, με δεύτερη τη Yamaha και τρίτη τη Suzuki.

«Τα μηχανάκια 100 ή 50 κυβικών μάλλον θα εξαφανιστούν» δήλωσε ο Οσάμου Σουζούκι, ο 87χρονος πρόεδρος της Suzuki. «Το χαμηλότερο όριο θα γίνουν μάλλον τα 125 ή τα 150 κυβικά».

Το «πενηνταράκι» αποτελεί σύμβολο της ιαπωνικής βιομηχανίας μοτοσικλετών. Η Honda ιδρύθηκε το 1948, βασισμένη στην επιτυχία του 50cc «Bata-bata» (που είχε ονομαστεί έτσι λόγω του θορύβου που έκανε). Μια δεκαετία μετά ακολούθησε το μηχανάκι με τη μεγαλύτερη παραγωγή στην ιστορία: το Super Cub, το διαχρονικό κι αξέχαστο «παπάκι».

enikonomia.gr