Αμπούλα αυτόματης πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ! Μια μοναδική φόρμουλα κατάσβεσης - Θα την βρείτε στην FIRETECH στην Κω

Αμπούλα αυτόματης πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ! Μια μοναδική φόρμουλα κατάσβεσης - Θα την βρείτε στην FIRETECH στην Κω

Θα την βρείτε στην εταιρεία FIRETECH στην Κω!

Διεύθυνση: Χριστόδουλου Τσιγάντε, Μαρμαρωτό, Κως

Τηλέφωνο: 2242021080

Κινητό: 6931104848

Ιστοσελίδα: http://www.firetechkos.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Bonpet Αμπούλα 600ml Αυτόματης ενεργοποίησης

Η αμπούλα αυτόματης πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ είναι το πλέον αποτελεσματικό προϊόν για την κατάσβεση πυρκαγιών στο αρχικό τους στάδιο, σε μικρούς κλειστούς και ημίκλειστους χώρους, χωρίς την ανάγκη παρουσίας ανθρώπου στην διαδικασία κατάσβεσης.

Είναι προϊόν με ιδιαίτερη αισθητική εμφάνιση και μπορεί να τοποθετηθεί πολύ εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο μπορεί να ξεκινήσει μία πυρκαγιά.

Η αμπούλα αυτόματης πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ είναι αποδεκτή από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος (Αρ. Πρωτ.:22734 Φ.701.6/30-4-2007 και 41449 Φ.701.6/1784-2009), για την κατάσβεση πυρκαγιών κατηγορίας  Α (ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ), Β (ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ), C (ΑΕΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ), F (ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΕΛΑΙΑ) καθώς και για κατάσβεση πυρκαγιών ηλεκτρικού εξοπλισμού υπό τάση, με προβλεπόμενη τάση  σύμφωνα με τον κατασκευαστή έως 35 kVolt.

Η αμπούλα αυτόματης πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ κατά την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας πυροπροστασίας αντικαθιστά όπου απαιτείται τον (αυτόματο) αυτοδιεγειρόμενο  πυροσβεστήρα οροφής, με διάρκεια ζωής 10 έτη.

Επίσης είναι αποδεκτή από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την προστασία σε μηχανοστάσια σκαφών αναψυχής   (Αρ. Πρωτ.: 4232/06/08 04-03-2008).

BONPET-RED-INOX.jpg

BONPET-RED-RED.jpg

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ


Το κατασβεστικό υγρό Bonpet είναι ένα διάλυμα με βάση το νερό, με προαναμεμειγμένα ανόργανα άλατα και οργανικές ενώσεις.
Η ενδόθερη αντίδραση που προκαλείται και η απελευθέρωση αερίων, έχει ως αποτέλεσμα την άμεση καταστολή της φωτιάς.
Τα συστατικά του κατασβεστικού υγρού Bonpet όταν έρχονται σε επαφή με την φωτιά, αρχικά ως χημική αντίδραση, προκαλούν ψύξη απορροφώντας μεγάλες ποσότητες θερμότητας, ενώ τα περιεχόμενα χημικά υγρά αποσυντίθενται σε αέρια (CO2, N2) απομονώνοντας την καιόμενη επιφάνεια, αποτρέποντας την πρόσβαση της  στο οξυγόνο.  Λόγω  της απομόνωσης του οξυγόνου στην επιφάνεια καύσης από τα αέρια αυτά και σε συνδυασμό με την συνεχή ψύξη κατά περίπου 60 φορές μεγαλύτερη σε όγκο συγκριτικά με το μέγεθος μιας απλής σταγόνας νερού, απαιτείται σχετικά μικρή ποσότητα χημικών ουσιών για την άμεση και αποτελεσματική κατάσβεση της φωτιάς.

ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

automatic.jpg

Η αυτόματη λειτουργία της αμπούλας ΒΟΝΡΕΤ βασίζεται στην χημική σύσταση του διαλύματος που περιέχει και είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ παγκοσμίως.

Όταν ξεσπά μια πυρκαγιά και αυξάνεται η θερμοκρασία γύρω από την γυάλινη Αμπούλα το χημικό διάλυμα πυρόσβεσης μέσα στη αμπούλα αρχίζει θερμαινόμενο να παράγει αέρια, όποτε ξεκινά σταδιακά η διαστολή. Όταν η ανώτατη πίεση αντίστασης της γυάλινης αμπούλας ξεπεραστεί, το γυαλί σπάει και το χημικό υγρό πυρόσβεσης διαχέεται με ψεκασμό. Η αμπούλα BONPET θα ενεργοποιηθεί αυτόματα όταν η θερμοκρασία του πυροσβεστικού υγρού που περιέχει φτάσει τους 90˚C. Αυτό συμβαίνει όταν η θερμοκρασία γύρω από την αμπούλα υπερβεί τους 120˚C, η οποία είναι η συνήθης θερμοκρασία ενός φλεγόμενου χώρου.

ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

drop.jpg

Χρήση με πέταγμα της αμπούλας ΒΟΝΡΕΤ απ’ευθείας στην φωτιά: Σε περίπτωση που προκληθεί μια πυρκαγιά σε ένα χώρο που δεν έχει τοποθετηθεί αμπούλα BONPET, μπορείτε πολύ εύκολα να βγάλετε από την βάση της μια αμπούλα που έχει τοποθετηθεί σε ένα άλλο σημείο του χώρου να την χρησιμοποιήσετε ρίχνοντάς τη με δύναμη στο υψηλότερο σταθερό σημείο που μπορείτε πάνω από την φωτιά (πχ στον τοίχο) έτσι ώστε να σπάσει και να διασκορπιστεί το υλικό της στην καιόμενη επιφάνεια.

ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΜΕ ΝΕΡΟ

mix.jpg

Χρήση με ανάμειξη του υγρού της αμπούλας σε νερό: Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο ξεσπάσει μία πυρκαγιά σε μη προστατευόμενο χώρο, αργήσουμε να την αντιληφθούμε και πάρει διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που θα μπορούσε να σβήσει μια αμπούλα πετώντας την μέσα στο χώρο αυτό, τότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε την λύση της ανάμειξης του κατασβεστικού υγρού της Αμπούλας σας με νερό, ως εξής:

Χρησιμοποιήστε ένα οποιοδήποτε δοχείο, βάλτε μέσα 10 λίτρα νερό και στην συνέχεια σπάστε μέσα στο νερό την αμπούλα ώστε το υγρό ΒΟΝΡΕΤ να αναμειχτεί με το νερό. Ανακατέψτε λίγο το διάλυμα με το νερό και στην συνέχεια με ένα μικρό δοχείο (ένα μπολ, ή ένα οποιδήποτε σκεύος) αρχίστε να ψεκάζετε τον χώρο που καίγεται ρίχνοντας το μείγμα στην φωτιά από όσο πιο ψηλά μπορείτε. Η αποδοτικότητα αυτού του μείγματος (νερού με 6% ΒΟΝΡΕΤ) για κατάσβεση της πυρκαγιάς, σε αυτήν την περίπτωση θα είναι 20 φορές υψηλότερη από το να χρησιμοποιούσατε σκέτο νερό. Δηλαδή τα 10 λίτρα νερού με 6% ανάμειξη ΒΟΝΡΕΤ αντιστοιχούν σχεδόν σε 200 λίτρα σκέτο νερό που θα έπρεπε να ρίξετε στην φωτιά για αντίστοιχο αποτέλεσμα κατάσβεσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μείγμα αυτό, νερού με ΒΟΝΡΕΤ θα είναι ενεργό για 24 ώρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για κατηγορίες πυρκαγιάς Α (στερεά καύσιμα) και Β (υγρά καύσιμα).

ADVERTORIALS