“Αρμονία”: Ένα πρότυπο μουσικό εργαστήρι στην Κω - Επενδύστε στην ψυχική ανάπτυξη του παιδιού σας

“Αρμονία”: Ένα πρότυπο μουσικό εργαστήρι στην Κω - Επενδύστε στην ψυχική ανάπτυξη του παιδιού σας

Η “Αρμονία” είναι ένα πρότυπο μουσικό εργαστήρι που έχει δημιουργηθεί με πολλή αγάπη και σεβασμό στο γονιό και το παιδί, ένα βιωματικό εργαστήρι όπου τα παιδιά μαθαίνουν με παιχνιώδη τρόπο και συναισθηματική ασφάλεια.

Απευθύνεται σε παιδιά βρεφικής ηλικίας, προνήπια, νήπια, παιδιά δημοτικού, γυμνασίου & λυκείου αλλά και σε ενηλίκους.
Υπάρχουν ομαδικές δραστηριότητες, μουσικοκινητική & θεατρική αγωγή, εικαστικά – ζωγραφική.
Την σχολή στελεχώνουν άρτια καταρτισμένοι παιδαγωγοί και άνθρωποι των τεχνών με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης με ιδιαίτερη ενσυναίσθηση.


Μουσικοκινητική αγωγή – Θεατρική αγωγή

Μέσα σ΄ένα κλίμα παιχνιδιού με ποικίλες μουσικές δραστηριότητες, συνδιάζοντας το ρυθμό, την κίνηση, τον λόγο και φυσικά τα μελωδικά & κρουστά μουσικά όργανα, τα παιδιά αναπτύσσουν μουσική δεκτικότητα, φωνητική δεξιότητα και κιναισθησία (αίσθηση του σώματος στο χώρο).
Με όλα τα παραπάνω, τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση, ομαδικότητα, έκφραση, δημιουργικότητα, φαντασία & ελευθερία της αίσθησης.

Εικαστικά – Ζωγραφική

Ανακαλύπτουν τις αισθητηριακές τους ανάγκες με φυσικό κι ελεύθερο τρόπο μέσα σε ένα κατάλληλο πολυαισθητηριακό περιβάλλον ελευθερίας & χαράς, ενώ ενισχύουν την κινητική ανάπτυξή τους (λεπτή και αδρή κινητικότητα), κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με τα καλλιτεχνικά υλικά και αρχίζουν να δημιουργούν.
Μεγαλώνοντας εξελίσσονται σε μικρούς ζωγράφους και μπορούν να αυτενεργήσουν φτιάχνοντας τις πρώτες τους κατασκευές μέσα από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως πηλό, κλπ., εξελίσσοντας τη δημιουργικότητά τους και την έκφρασή τους.


Διδασκαλία μουσικού οργάνου (πιάνο – κιθάρα - ακορντεόν)– ανώτερων θεωρητικών

Ένα παιδί από την ηλικία των 3,5 – 4 ετών, μέσα από ένα κατάλληλα οργανωμένο πλαίσιο, όπου βιώνει το ρυθμό και την κίνηση στο σώμα του και στα κρουστά όργανα, μπορεί να ξεκινήσει τη γνωριμία ενός μοναδικού οργάνου – ακολουθώντας πάντα τον ρυθμό του παιδιού.
Τα τελευταία χρόνια, για τους μαθητές που προχωρούν στην εκπαίδευσή τους, παρέχεται συνεργασία με το ωδείο ΩΡΙΩΝ στην Αθήνα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα εξέλιξης του γνωστικού τους επιπέδου.

Λίγα λόγια για το θεατρικό παιχνίδι

προσφέρει διασκέδαση και ακόμα μια ευκαιρία για δημιουργικό παιχνίδι.

Στόχος του θεατρικού παιχνιδιού είναι τα παιδιά μέσα από τα εργαλεία και τις δυνατότητες του θεάτρου, να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους, αλλά και να βρουν την δική τους θέση μέσα σε αυτόν. Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη διαδικασία ανακάλυψης και γνώσης μέσα από την καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας.

 
Τα παιδιά σκέφτονται, συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν, ανακαλύπτουν, εμβαθύνουν και χαίρονται 


Τα παιδιά καλούνται μέσα από την ασφάλεια που τους εξασφαλίζει ο ρόλος και μέσα από τη δραματοποίηση μας φανταστικής ιστορίας να συζητήσουν και να εκφραστούν για απολύτως αληθινά ζητήματα που μπορεί να τα απασχολούν στην καθημερινότητά τους. 


Το παιχνίδι, η κίνηση του σώματος, ο λόγος η σιωπήκαι ο αυτοτοσχεδιασμός και ο ρόλος θα δώσουν στο κάθε παιδί την ανακούφιση, την ευχαρίστηση, την απόλαυση, βοηθώντας το να στραφεί προς τον εαυτό του, αλλά και προς τις ανάγκες και τα πιστεύω των άλλων. 


Ένα παιδί που συμμετέχει σε δραστηριότητες της Αρμονίας ακούστε το και εμπιστευτείτε το!!!


Αξίζει να επενδύσετε στην ψυχική ανάπτυξη του παιδιού σας!!!

Διεύθυνση Κλεοβούλου 6, Κως
Τηλ: 2242301634, 6944433002
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.