Η. Σιφάκης: Θα υπάρξει άμεση απάντηση σε όλα τα αρνητικά δημοσιεύματα που αφορούν την Κω

Η. Σιφάκης: Θα υπάρξει άμεση απάντηση σε όλα τα αρνητικά δημοσιεύματα που αφορούν την Κω

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ανάπτυξης κ. Ηλίας Σιφάκης, μετά τα συνεχή δημοσιεύματα στα ξένα ΜΜΕ, για την εικόνα του νησιού από  τις αφίξεις των προσφύγων και παράνομων μεταναστών στο νησί μας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Η Κως δεν είναι αυτή που θέλουν να παρουσιάζουν κάποιοι, δυσφημώντας τον τουρισμό μας και αλλοιώνοντας την εικόνα του νησιού.

Η Κως δεν μπορεί να ταλαιπωρείται από τις ιδεοληψίες κάποιων που θέλουν να μετατρέψουν το νησί σε αποθήκη ψυχών, προσφύγων και παράνομων μεταναστών, τη στιγμή που δεν υπάρχουν υποδομές ούτε για να φιλοξενηθούν ούτε και να πιστοποιηθούν.

Ο τουρισμός είναι ο τομέας στον οποίο στηρίζετε η τοπική μας οικονομία, από αυτόν ζουν χιλιάδες πολίτες του νησιού. Επιτέλους, κάποιοι οφείλουν να τους σεβαστούν.

Μετά τα συνεχή αρνητικά δημοσιεύματα για την εικόνα του νησιού με τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες, ο Δήμος Κω και η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, προχώρησαν στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών:

Α.         Βρισκόμαστε ήδη σε διαρκή επαφή και συνεργασία  με τα γραφεία ΕΟΤ στην Ευρώπη ώστε να υπάρχει άμεση απάντηση σε όλα τα δημοσιεύματα που αφορούν την Κω στα διεθνή ΜΜΕ και να επιχειρείται η αναστροφή της δυσμενούς αυτής εικόνας.

Β.         Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Ένωση Ξενοδόχων Κω, και τους Τουριστικούς  Πράκτορες του νησιού ώστε μέσω διαδικτύου και κοινωνικών δικτύων, να κυριαρχήσει το μήνυμα ότι η Κως είναι ένας ασφαλής προορισμός. Ταυτόχρονα σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και την εταιρία Marketing Greece, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα άμεσα και αποτελεσματικά.

Γ.         Σε συνεργασία με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προχωράμε στην διαδικασία παραγωγής τηλεοπτικού ρεπορτάζ με  Τουρίστες που ήδη βρίσκονται στην Κω και οι οποίοι μεταφέρουν τις θετικές εντυπώσεις από το νησί μας. Θα υπάρξει διάχυση μέσω διαδικτύου αλλά και μέσω των καναλιών που παρουσίασαν, αρνητικά, την εικόνα του νησιού λόγω των παράνομων μεταναστών.

Δ.        Από τη Δευτέρα θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση ένα Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Κρίσεων με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Τουρισμού, εκπροσώπου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του ΕΒΕΔ, του Συλλόγου Ξενοδόχων και εκπροσώπων των επαγγελματιών και των φορέων του τουρισμού, προκειμένου να υπάρχει ενιαία και αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών και κινδύνων που απειλούν τον τουρισμό μας και αλλοιώνουν την εικόνα της Κω, ως ενός από τους πιο όμορφους και ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς.

Ε.         Έχουμε ήδη ενημερώσει και ζητήσει την έμπρακτη βοήθεια της Υπουργού Τουρισμού κ.Κουντουρά και του Τομεάρχη Τουρισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Κόνσολα.

            Καλούμε όλους να επιδείξουν υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση. ‘’

ADVERTORIALS