Η. Σιφάκης. ''Αυτή είναι η αλήθεια για τη Ryanair''.

Η. Σιφάκης. ''Αυτή είναι η αλήθεια για τη Ryanair''.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή αρνήθηκε να καταβάλει τη 2η δόση της οικονομικής υποχρέωσης (περίπου 58,000 Ευρώ), ως όφειλε

Το 2010 ο Δήμος της Κω αλλά και οι Δήμοι Δικαίου και Ηρακλειδών , στήριξαν το εγχείρημα προσέγγισης των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, μετά από πρωτοβουλία ιδιωτών, και έτσι η μεγαλύτερη low cost εταιρεία στην Ευρώπη, ξεκινά ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην Κω και Ρόδο. Οι Δήμοι της Κω τότε, αποφασίζουν την οικονομική στήριξη του εγχειρήματος και συνάπτουν προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΤΑΠ. Ο Δήμος της Κω, ανταποκρίνεται άμεσα στην οικονομική του υποχρέωση το Νοέμβριο του 2010, ενώ με την αλλαγή της διοίκησης του Δήμου, παρουσιάζονται μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές με συνέπεια την καταγγελία του συμβολαίου (που προέβλεπε και χειμερινές πτήσεις) από την εταιρεία.

Η απαξίωση του Δήμου Κω και το έλλειμμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας έναντι των εταιρειών χαμηλού κόστους, είναι έργο της δημοτικής αρχής Καϊσερλη.

Η ασυνέπεια της τότε Δημοτικής Αρχής, οδήγησε στη ρήξη των σχέσεων με την εν λόγω εταιρεία, με αποτέλεσμα την υπογραφή μιας ήσσονος σημασίας σύμβασης, με ταυτόχρονη μείωση του πτητικού έργου της εταιρίας.

Ο κατήφορος όμως δε σταμάτησε εκεί.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή αρνήθηκε να καταβάλει τη 2η δόση της οικονομικής υποχρέωσης (περίπου 58,000 Ευρώ), ως όφειλε.

Πολλοί ήταν αυτοί που σιώπησαν, η αλήθεια όμως πρέπει να ακούγεται και θα ακουστεί.

Δεν μπορεί να ζητούν από τη νέα δημοτική αρχή να καλύψει, άμεσα, χρέη και υποχρεώσεις που άλλοι δημιούργησαν από την ασυνέπεια τους.

Η δική μας απάντηση είναι συγκεκριμένη και ξεκάθαρη:

-Αναγνωρίζουμε την οφειλή και θα καταβληθεί άμεσα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης του ΕΦΤ

Κάτι ακόμα, που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν κάποιοι, έναν τρόπο εξόχως αντιθεσμικό και αντιδεοντολογικό.

Τον περασμένο Αύγουστο, όταν δεν είχαμε ακόμα αναλάβει, η εταιρεία RYANAIR προσπαθεί να έρθει σε επαφή με το Δήμο Κω.

Αυτοί οι οποίοι μεσολαβούσαν θεώρησαν καλό να φέρουν την εκπρόσωπο της εταιρίας σε επαφή με τον τότε Δημαρχεύοντα κ.Νικηταρά, ο οποίος παρέδιδε τη διοίκηση σε 2 εβδομάδες.

Η νέα δημοτική αρχή δεν ενημερώθηκε ποτέ για τις συναντήσεις και το αίτημα της RYANAIR ενώ και η εταιρεία δεν έλαβε ποτέ απάντηση στην προσπάθεια επικοινωνίας.

Κανένας δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει την Νέα Διοίκηση του Δήμου, ούτε το νέο Δήμαρχο, ούτε καν εμένα ως υπεύθυνο τουρισμού της παράταξης που αναλάμβανε την διοίκηση του Δήμου.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς τι αντιμετώπιση είχε η Κως, όταν 1,5-2 μήνες αργότερα, προσεγγίσαμε την εταιρεία.

Θέλω να ενημερώσω σήμερα υπεύθυνα και να δηλώσω ότι η επαφή μου, με την RYANAIR, ξεκίνησε τέλος Οκτωβρίου, όταν και ζητήσαμε αναλυτικό πρόγραμμα της εν λόγω εταιρείας, διατυπώνοντας ταυτόχρονα τη βούλησή μας για συνεργασία, καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση βασισμένη σε συγκεκριμένο προϋπολογισμό αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η εταιρεία είχε κάνει όμως τις επιλογές και τον προγραμματισμό της για το 2015 και μας δήλωσε ευθέως ότι οι όποια συζήτηση θα ανοίξει για το πρόγραμμα δρομολογίων του 2016.

Η ίδια όμως κατάσταση επικρατεί και με άλλες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Το ίδιο αντιμετωπίσαμε και με τη Σκανδιναβική εταιρεία Norwegian, η οποία στη συνάντηση που είχαμε στη Στοκχόλμη, την προηγούμενη εβδομάδα, μου δήλωσαν ότι αντίστοιχη πρόταση είχαν καταθέσει και παλαιότερα, χωρίς όμως καμία ανταπόκριση από την Κω!! (Σχετικό Δελτίο Τύπου με καμάρι είχε εκδώσει ο ΕΦΤ για την έκθεση WTM 2011 χωρίς βεβαίως να κάνουν τίποτα για αυτό, ενδεικτικό της νοοτροπίας τους).

H βούληση όμως της Δημοτικής Αρχής από το Σεπτέμβριο του 2014 είναι δεδομένη και δηλωμένη σε όλους τους τόνους!

Ο Δήμος της Κω ακολουθεί μια επιθετική πολιτική προσέλκυσης των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους.

Ανακτά την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη στις σχέσεις του με αυτές.

Πείθει ότι μπορεί να αποτελεί πλέον αξιόπιστο εταίρο.

ADVERTORIALS