Καΐσερλης Κώστας: Το ανύπαρκτο έργο του κ. Χατζημάρκου δεν υπερτιμάται με την υποτίμηση των άλλων

Καΐσερλης Κώστας: Το ανύπαρκτο έργο του κ. Χατζημάρκου δεν υπερτιμάται με την υποτίμηση των άλλων

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΪΣΕΡΛΗ


Αγαπητοί φίλοι, οφείλω μια απάντηση στον κ. Χατζημάρκο ο οποίος αναφέρθηκε σε φαντάσματα που κυκλοφορούν στην Κω και του χαλούν αδίκως την εικόνα.

Έχουμε ακούσει τόσα πολλά και εκπληκτικά από τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο που πλέον τίποτα από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να μας εκπλήξει.

Το καταπληκτικό της πρώτης περιόδου όπου «τα σκυλιά τα έδεναν με λουκάνικα» που η περιφέρεια του μας έχει προσάψει για να κατηγορήσει την εποχή της αυτοδιοίκησης του αείμνηστου Ανδρέα, το «συνταξιούχους χασομέρηδες για τσίπουρο» με το οποίο συνέχισε για να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια του στην πολιτική αντιπαράθεση και πολλά παρόμοια, έφτασαν προχθές στον κολοφώνα των επιθετικών προσδιορισμών και μάλιστα ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου, μάλλον εκνευρισμένος για την επιμονή μας να εφαρμόσει τον δημοκρατικό προγραμματισμό, να μας αποκαλέσει «φαντάσματα»!

Ο κ. Χατζημάρκος αγνοεί ότι στην Κω οι μάγοι και οι μάγισσες για την θεραπεία των ασθενών εκδιώχθηκαν από τον πατέρα της ιατρικής Κώο Ιπποκράτη και ότι δύσκολα οι απόγονοι του θα πιστέψουν ότι στη σημερινή εποχή γίνονται μαγικά για το καλό των ασθενών και όχι για το καλό των μάγων….

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζει ότι εάν ο Σαίξπηρ έμεινε στην αιωνιότητα είναι γιατί απέδειξε στο έργο του «Άμλετ» ότι η θεϊκή τάξη κατέρχεται και αποκαλύπτεται στο επίπεδο της προσωπικής συνείδησης μέσα από το φάντασμα του Πατέρα!

Τα φαντάσματα λοιπόν που θα τα βλέπει τακτικά, του λένε ότι δεν θα πάψουν να εμφανίζονται και στον ξύπνιο και στον ύπνο του, μέχρις ότου σε αυτή την δημοκρατία που ζούμε γίνουν πράξη, ως απαράβατο δικαίωμα, ο σεβασμός στην άποψη των πολιτών και το δικαίωμα τους να καθορίζουν μόνοι τους της τύχη τους. Και αυτά επιτυγχάνονται μόνο με τον δημοκρατικό προγραμματισμό.

Όσο για τις κραυγές του στο περιφερειακό συμβούλιο επιχειρώντας με ψέματα να διαστρεβλώσει τις διαδικασίες του δημοκρατικού προγραμματισμού  και λέγοντας ψευδώς ότι την περίοδο 2010 – 2014 χάθηκαν 238 εκατομμύρια ευρώ από τα 250 του αναπτυξιακού προγράμματος Ν. Αιγαίου και ότι όλα τα νησιά Δωδεκανήσου και Κυκλάδων απορρόφησαν μόνο 12 εκατομμύρια, του λέμε ότι  μόνο ο Δήμος της Κω στην περίοδο 2011 – 2013 της βαθιάς οικονομικής κρίσης και των  βίαιων μέτρων συγκράτησης των εξόδων, πήρε από το πρόγραμμα 18 εκατομμύρια ευρώ (8 για τις αστικές αναπλάσεις. 6 για την ΔΕΥΑΚ και 4 για έργα όπως την ανακατασκευή του 7ου Δημοτικού).

Μπορεί ο κ. περιφερειάρχης να θέλει να υποτιμήσει τις πριν από αυτών δημοτικές, νομαρχιακές και περιφερειακές περιόδους. Το ανύπαρκτο έργο του όμως δεν υπερτιμάται με την υποτίμηση των άλλων. Ούτε φυσικά η πολιτική ικανότητα των πολιτικών μετριέται με την σύγκριση των έργων.  Η αυτοδιοίκηση από μόνη της έχει βαθύτατο πολιτικό και δημοκρατικό περιεχόμενο ! Θέλει και απαιτεί τον ίδιο τον λαό να διαχειρίζεται μόνος του τις δικές του κοινές υποθέσεις χωρίς μάγους και προστάτες… 

Σας ευχαριστώ Κώστας Καϊσερλης π. Δήμαρχος Κω

ADVERTORIALS