Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τους Δήμους της Βόρειας Δωδεκανήσου

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τους Δήμους της Βόρειας Δωδεκανήσου

Ανακοίνωση Τομεακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

 

Μπροστά στη νέα μεγάλη πολιτική μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών του Οκτώβρη, η Τομεακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ ανακοινώνει τους δημάρχους που στηρίζει με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στα νησιά παρακάτω:

Κως:

Μακρή Κική, Ξενοδοχοϋπάλληλος. Σπούδασε τουριστικά και ξένες γλώσσες, και είναι αντιπρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και στο Σωματείο Ξεν/λων & Σερβιτόρων Κω. Είναι γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, ενώ είναι δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Κω και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κω από το 2010.

Κάλυμνος:

Χούλλης Σάκης, Εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Μέλος του ΔΣ Οικοδόμων Καλύμνου. Κοινωνιολόγος και κάτοχος Μεταπτυχιακού Παντείου στην κατεύθυνση «Κοινωνικός Αποκλεισμός και Μειονότητες». Ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του Συλλόγου Φίλων ΚΕΘΕΑ στην Κάλυμνο. Παράλληλα, είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, ενώ είναι δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλύμνου από το 2014.

Λέρος:

Φυλακούρης Κυριάκος, Απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Πανεπιστημίου Αιγαίου. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέρου στο οποίο οι εργαζόμενοι τον ανέδειξαν ως πρόεδρο. Σήμερα είναι αυτοαπασχολούμενος στον χώρο της εστίασης.

Πάτμος

Βέργος Παναγιώτης, Πτυχιούχος τμήματος Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών της σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως μισθωτός. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Πάτμου. Σήμερα εργάζεται ως Υποθηκοφύλακας Πάτμου. Είναι Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πάτμου. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ την δεκαετία '90, ενώ είναι δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάτμου από το 2019

Η διακριτή άνοδος στα ποσοστά του Κόμματος στην περιοχή στις πρόσφατες εθνικές εκλογές κατέγραψε τις δυνατότητες να μεγαλώσει το κλίμα αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής που επιδιώκει να σαρώσει όλες τις κατακτήσεις, δικαιώματα και ελευθερίες του λαού μας.

Οι τοπικές εκλογές δεν είναι ούτε άσχετες, ούτε "απολιτικές". Τα προβλήματα που οξύνονται, οι φόροι και τα τέλη που φορτώνουν οι Δήμοι στα λαϊκά νοικοκυριά, η ανταποδοτικότητα παντού, η λογική «τα πάντα αγοράζονται» και «πάμε όπου βγει» εκφράζεται άψογα στους συνδυασμούς που στηρίζουν με χέρια και με πόδια η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά αστικά κόμματα.

Για αυτό και τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης μπορούν και πρέπει να βγουν ενισχυμένα.

Για να μεγιστοποιηθεί η πίεση που μπορεί να ασκηθεί ώστε να πραγματοποιούνται έργα αναγκαία, και όχι βιτρίνας. Για να δυναμώσει ο αγώνας και να αποκτά ο λαός όλο και περισσότερη δύναμη για να οργανώσει την αντεπίθεση παντού ώστε να μπορεί να ζει σύγχρονα, ανθρώπινα, με ασφάλεια, και με κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Μαζί με το ΚΚΕ, με τους υποψηφίους και τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να μη μετράει άλλες χαμένες τετραετίες για τα λαϊκά συμφέροντα σε κάθε δήμο, σε κάθε Περιφέρεια.

 

Για την Τομεακή Επιτροπή

ADVERTORIALS