Δείτε γιατί είναι μηδενικές οι ροές προσφύγων και μεταναστών στα Δωδεκάνησα

Δείτε γιατί είναι μηδενικές οι ροές προσφύγων και μεταναστών στα Δωδεκάνησα

   

 Μηδενικές είναι οι ροές προσφύγων και μεταναστών στα Δωδεκάνησα αλλά και στη Χίο και  Σάμο . Xθεσινή εκτίμηση στελεχών των ελληνικών διωκτικών αρχών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  απέδιδαν το γεγονός στο ότι απέναντι από τα νησιά αυτά λειτουργούν αυτή την εποχή μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που αποτρέπουν τη δράση των μεταφορέων.

Αυτό δεν συμβαίνει απέναντι από τη Λέσβο, και σε συνδυασμό με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις τουρκικές διωκτικές αρχές δημιουργήθηκε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα κυκλώματα των μεταφορέων ώστε να επιχειρούν χωρίς προβλήματα.

Δύο βάρκες με συνολικά 52 μετανάστες και πρόσφυγες περισυλλέχθηκαν σήμερα Κυριακή το πρωί ανοικτά του ακρωτηρίου Κόρακας στη βορειοανατολική Λέσβο από δυο σκάφη της Frontex. Αυτή τη στιγμή οι πρόσφυγες μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης προκειμένου να προωθηθούν στο hot spot της Μόριας. Οι σημερινές αφίξεις αυξάνουν σε 276 τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που πέρασαν στη Λέσβο σε 48 ώρες, από το πρωί δηλαδή της περασμένης Παρασκευής μέχρι σήμερα, ενώ είναι πλέον περισσότεροι από 500 οι πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν στη Μυτιλήνη από την περασμένη Παρασκευή 15 Ιουλίου, όταν και εκδηλώθηκε το πραξικόπημα στην Τουρκία. Αριθμός που θεωρείται πολύ μεγάλος για τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στην περιοχή μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη.

  

ADVERTORIALS