Το συμπόσιο της Σύμης στην Κω- η τελετή έναρξης του συμποσίου

Το συμπόσιο της Σύμης στην Κω- η τελετή  έναρξης του συμποσίου

 Από τις 10  έως τις 14 Ιουλίου διοργανώνεται στην Κω ,από το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, το 17ο Συμπόσιο της Σύμης με κεντρικό θέμα ¨" οι μετακινήσεις πληθυσμών και το προσφυγικό". 

Η επίσημη έναρξη του Συμποσίου,έγινε χθες το απόγευμα στο χώρο του  Ρωμαϊκού  Ωδείου Κω, με οικοδεσπότη το Γιώργο Παπανδρέου.

Μετά την καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία, άρχισε η  έναρξη  των εργασιών. Χαιρετισμό απηύθυναν η καθηγήτρια του London school of economics, Mary Caldor, ο Δήμαρχος Κω, Γ. Κυρίτσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΗΕ στη Γενεύη Μάικλ Μέλερ , η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου, Σοφία Αστεριάδη.   Την  τελετή έναρξης έκλεισαν με τις ομιλίες τους ο Γ. Παπανδρέου και  ένας νέος επιστήμονας ο Μπρούνο Λέοπολντ.   

Παρόντες στην τελετή έναρξης από Δήμο της Κω εκτός από το δήμαρχο ήταν οι: Αρ. Παυλίδης, Δ. Γερασκλής, Η. Σιφάκης, Θ. Μουζουράκης καθώς και ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Κω.

 Προσκεκλημένοι  του συμποσίου είναι επίσης:  ο Επίσκοπος Συρίας κ. κ Δημήτριος (εκπρ. Πατριάρχου Αντιοχείας), ο πρ. πρωθυπουργός της Βοσνίας Λακμουιζντα, ο ΓΓ της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Luis Ayala , ο βραβευθείς με Νόμπελ Ειρήνης Ράι Μακραθ, ο πρώην Πρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου Μπάραν Κρέσπο ο αδελφός του Γ. Παπανδρέου Νίκος , εκπρόσωποι ΜΚΟ που ασχολούνται με το προσφυγικό, Σύριοι που δουλεύουν για την “επόμενη μέρα” στη Συρία και μέλη του Συμποσίου με τις οικογένειές τους.

Η θεματολογία των ενοτήτων του Συμποσίου,που συνεχίζεται τις επόμενες μέρες στο ξενοδοχείο  "Imperial Grecotel" είναι:

 Οι μετακινήσεις πληθυσμών και το προσφυγικό

Η   άνοδος του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του λαϊκισμού σε ευρωπαίκό επίπεδο.

Οι Ανθρωπιστικές Επιπτώσεις του Πολέμου στη Συρία και το ζήτημα των Προσφύγων,

 Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος για Brexit 

Οι  εκλογές στις ΗΠΑ 

ADVERTORIALS