Τσακαλώτος: Συμφωνώ με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Τσακαλώτος: Συμφωνώ με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Όχι μόνο αποστάσεις από τις δηλώσεις Καμμένου και Βούτση για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά αλλά και ταύτιση με την άποψη των δανειστών η οποία και ψηφίστηκε τελικά από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι θα φανεί αν το μέτρο είναι συνταγματικό ή όχι, λέγοντας ότι έχει ακούσει όλες τις απόψεις από τους συνταγματολόγους.
«Δεν είναι αποτελεσματικό μέτρο να βοηθήσεις τους φτωχούς στα νησιά έχοντας μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, διότι πάνε πχ. στην Ρόδο εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες και χάνονται τεράστια ποσά από φόρους. Εγώ λέω ότι ο τρόπος να τους βοηθήσεις είναι να έχεις μια σοβαρή αναπτυξιακή πολιτική. 'Αλλωστε, αυτό είναι άδικο και σε ό,τι αφορά τους κατοίκους άλλων περιοχών» συμπλήρωσε.

«Αυτό είναι ένα από τα σημεία, τα λίγα σημεία, στα οποία συμφωνώ με τους δανειστές» ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας «δεν μπορείς να έχεις πολλούς συντελεστές ΦΠΑ. Κάθε εμπόδιο για καλό. Δεν είναι μόνο οι πλούσιοι στα νησιά. Χρειάζεται μια σοβαρή πολιτική για όλους».

ADVERTORIALS