Η περιοδεία του κ. Κρεμαστινού την περίοδο των εορτών του Πάσχα

Η περιοδεία του κ. Κρεμαστινού την περίοδο των εορτών του Πάσχα

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός σε περιοδεία του κατά το διάστημα των εορτών, αρχής γενομένης από Πάτμο και Κω και καταλήγοντας στη Μαλώνα της Ρόδου, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους κατοίκους των περιοχών και να διαπιστώσει τη μεγάλη ανησυχία τους για το τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα, με επίκεντρο την καθημερινώς επιδεινούμενη οικονομική τους κατάσταση. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας ξεκάθαρα, όπως συνήθως πράττει, είπε ότι όσο η Κυβέρνηση δεν είναι ικανή να εμφανίσει έναν αναπτυξιακό νόμο ο οποίος θα προσελκύει επενδύσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό, όσο η Κυβέρνηση δεν είναι ικανή να δημιουργήσει προϋποθέσεις ούτως ώστε να επιστρέψουν στις τράπεζες οι καταθέσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό και να αρθούν τα capitalcontrols, με απλά λόγια, να εμπνεύσει εμπιστοσύνη ότι οι άνθρωποι που θα φέρουν τα λεφτά τους δεν κινδυνεύουν να τα χάσουν, θα είναι υποχρεωμένη να αυξάνει τη φορολογία και να μειώνει του μισθούς και τις συντάξεις. Δηλαδή, να φτωχοποιεί καθημερινά τους πολίτες. Κάθε μέρα κλείνουν επιχειρήσεις και απολύονται άνθρωποι και, είπε ότι είναι πραγματικά ευτύχημα για τους πολίτες της Δωδεκανήσου που λόγω τουρισμού και μόνο δεν ανήκουν στη μεγάλη κατηγορία των υπολοίπων Ελλήνων, όσον αφορά τουλάχιστον την απασχόληση σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Στα ερωτήματα των πολιτών γιατί η Βουλή το καλοκαίρι στήριξε το τρίτο μνημόνιο με μεγάλη πλειοψηφία, απάντησε ως εξής:

«Το τρίτο μνημόνιο ήταν το αποτέλεσμα της επί εξάμηνο «σκληρής διαπραγμάτευσης» όπως την έλεγε ο κ. Τσίπρας και ήρθε στη Βουλή χωρίς καν να αναγνωστεί, με τον εκβιασμό «ή το ψηφίζετε γιατί εγώ δεν έχω την πλειοψηφία ή είσαστε υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας που θα εκδηλωθεί αύριο το πρωί». Ποιος βουλευτής θα μπορούσε να αναλάβει αυτήν την ευθύνη; Ο κ. Τσίπρας είχε δεσμευθεί τότε ότι δεν θα ακολουθούσαν σκληρότερα μέτρα. Δυστυχώς όμως, στην πράξη, ύστερα από τη νέα «σκληρή διαπραγμάτευση» -όπως έλεγε- έφερε τώρα νέα, σκληρότερα μέτρα τα οποία κανένας δεν είχε φανταστεί και δεν είχε ψηφίσει. Γιατί απλούστατα, εάν τα είχαμε δεχθεί με εκείνη την ψηφοφορία για ποιο λόγο τώρα ζητείται η ψήφος μας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα νέα φορολογικά μέτρα;»

Τέλος, επανέλαβε την πάγια προσωπική του θέση, που τώρα υιοθετεί και το ΠΑΣΟΚ, ότι η έξοδος της χώρας από το αδιέξοδο με νέες εκλογές είναι αδιανόητη γιατί το μόνο που θα συμβεί είναι να επαναληφθεί το σενάριο της ΝΔ επί Σαμαρά ο οποίος επέμενε ότι θα σώσει τη χώρα ως Πρωθυπουργός αλλά τελικά δεν την έσωσε. Άλλωστε, είπε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, μια κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων που πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο Ευρώ και την Ευρωζώνη και καλύτερη διαπραγματευτική δύναμη θα έχει αλλά κυρίως θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη σε όλους, εντός και εκτός Ελλάδας, ώστε να φέρουν πίσω τα λεφτά και τις επιχειρήσεις τους οι οποίες βρίσκονται τώρα στη Βουλγαρία, την Κύπρο και τα Σκόπια, να αρχίσει η ανάπτυξη και να εξαλειφθεί η ανεργία.

ADVERTORIALS